Hasznos

18 hasznos tipp, amelyek megkönnyítik a hétköznapi életet

Az interneten rengeteg praktikus segítséget találhatunk a hétköznapi életünk könnyítésére. Itt gyűjtöttünk össze néhányat a legjobb ötletekből, amelyek valóban hasznosak lehetnek:

✓ Ha gyors százalékos számítást kell végezned – például, hogy mekkora 50-nak a 68%-a, ne feledd, hogy ez mindig pontosan annyi, mint a 68-nak az 50%-a, vagyis 34. Ez a szabály bármilyen százalékos számításra alkalmazható.

✓ Az állati szőrzet eltávolításához anyag felületekről (pl. nappali kárpitozás), használj egy egyszerű gumikesztyűt.

✓ Egy Pringles chipses doboz tökéletes hely az al dente spagetti tárolásának.

✓ Amikor a családdal utazol, próbáljátok elosztani a csomagokat több bőröndbe. Így ha egy bőröndödet esetleg elveszítik, az adott személy nem marad ruházat nélkül.

✓ Ahhoz, hogy megakadályozd a fülhallgató összegabalyodását, mindig a lehető legkisebb zsebben tárold.

✓ Ha egy sima felületen teszel egy repedést a tojásba, akkor kisebb az esélye annak, hogy a tojáshéj a serpenyőbe esik.

✓ Próbálj megjegyezni, milyen pozícióban ébredtél fel ma reggel. Gyakran ez lesz a legkényelmesebb póz, amiben legkönnyebben el tudsz aludni este.

✓ Ha tetszett egy film és szeretnél hasonlóakat látni, keresd meg a film producereit. Ugyanaz a producer általában sok hasonló filmet készít.

✓ Ha szerszámait szeretné rozsdaellenesítővé tenni, tegyen néhány csomag szilikagelet a szerszámkészletbe.

✓ Ha szeretné a tojást a lehető legjobban megpucolni főzés közben, tegyen egy szelet citromot a főzővízbe.

✓ Ha a pólód kinyúlt, és szeretnéd visszaállítani az eredeti formáját, akkor áztasd jéggömbök és hajbalzsam vegyületében.

✓ A billentyűzetek közötti részek tisztításához használjunk matricákat.

✓ A legjobb moziélmény érdekében a legjobb hely a moziban általában a képernyőtől annak 2/3-ad részénél található.

✓ A tejet is fagyasztani lehet. Ha például cupcake formába töltjük, és fagyasztóba helyezzük, akár 1-1,5 hónapig is friss marad.

✓ Annak érdekében, hogy parfümünk illata hosszabb ideig tartson, vastagabb anyagú pamut ruhára permetezzünk belőle.

✓ A tealevél remek tisztítószer ablakokhoz vagy tükrökhöz.

✓ Az online vásárlások során figyelj a háromcsillagos értékelésekre. Az ötcsillagos visszajelzéseket gyakran a vállalat adja magának, míg az egy csillagosakat a versenytársak – tehát a háromcsillagos visszajelzések szoktak a legreálisabb képet nyújtani róluk.

✓ Ha finomra kell reszelni a zöldségeidet, és nem szeretnéd, hogy a zöldségdarabok a reszelő fogai közé ragadjanak, húzz rá egy műanyag zacskót a reszelés megkezdése előtt.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.