A halál jelei testünkön is megmutatkozhatnak. Íme a leggyakoribb tünetek

A halál jelei testünkön is megmutatkozhatnak. Íme a leggyakoribb tünetek:

Az élet egy rendkívül értékes kincs, mely felett nincs hatalmunk, és a halál azonnal elveheti tőlünk. Annak elfogadása ugyan nehéz, de idős szeretteink távozása esetenként előre jelezhető olyan specifikus jelekkel, amelyekre figyelmemet felhívhatják.

A test hűlése: Amikor valaki a halál küszöbén áll, a kezek és lábak folyamatosan kihűlnek. Egy érintéssel azt tapasztalhatjuk, hogy a végtagok jéghidegek. A bőr színe is változhat, ennek az alacsony vérkeringés az oka.

Alvás: Azok az emberek, akik hamarosan távoznak, különösen az idősek vagy a betegek, egyre többet alszanak. Az alacsony anyagcsere felelős ezért. Töltse minél több időt velük, tartsa a kezüket és beszélgessen velük.

Tudatzavar: Azok, akik hamarosan távoznak, gyakran zavarodottá válnak. Nem ismerik fel pontosan, hol vannak, nem biztosak abban, kikkel találkoznak, milyen életszakaszban vannak, stb. Ennek az anyagcserében bekövetkező változás az oka. Ne féljen megismételni, hogy ki ő és próbáljon felvidító témákat felhozni, hogy jó kedvre derítse.

Szorongás: Gyakran megjelenik az elhunytban az a gondolat, hogy mi az, amit nem ért el vagy nem fejezett be, de szeretett volna. Fontos, hogy elmondja neki, mennyi jót és értékeset ért el az életében, hogy elégedetten távozhasson.

Légzés változása: A légzés ritmusa észrevehetően megváltozik, ahogy közeledik az utolsó pillanat. Az irrégularitások és a sóhajtozások figyelmeztető jelek lehetnek.