A magas vércukorszint 5 meglepő tünete, amit sokan nem ismernek fel időben

1. Látásproblémák

Sokan nem tudják, hogy a romló látás mögött lehet a magas vércukorszint. Amikor a cukorbetegség befolyásolja a szem körüli folyadékot, a látás elhomályosul, a szem kiszárad és enyhe fájdalom is jelentkezhet. Dr. Baum a Vanderbilt Egyetemen megfigyelte, hogy a cukorbetegek látásproblémáikat tapasztalják, és amikor a vércukorszintjük normalizálódik, a látásuk is helyreáll.

2. Viszketés

Egyes újonnan diagnosztizált cukorbetegek észlelik, hogy hirtelen viszketést éreznek az egyik végtagjukon, előzmények vagy látható tünetek nélkül. Bár nem látszik bőrkiütés vagy csípés, a viszketés tartósan fennáll.

3. Bőr elszíneződése

A sötét foltok a nyak hátsó részén, a könyökön vagy a kézfejeken gyakran előfordulnak, és azt jelezhetik, hogy a vér cukorszintje túl magas. Egy bőrgyógyász, Sanjiv Saini szerint ezek a foltok a magas inzulinszint miatt jelennek meg, amelyek melanint termelnek a bőrön, és ez okozza az elszíneződést.

4. Hirtelen hallásvesztés

Bár a hallás fokozatos romlása idővel természetes lehet, gyakran az 2. típusú cukorbetegség korai, felismerhetetlen jele. A tudósok és az orvosok szerint a cukorbetegség károkat okozhat a belső fülben lévő idegeknek, amely a hallásvesztéshez vezethet. A National Institute of Health kutatása szerint a betegek 30% -a halláskárosodást tapasztal a cukorbetegség miatt.

5. Horkolás

Bár még mindig nem teljesen megerősített, az összefüggés a stresszhormonok és a vércukorszint között lehet a horkolás. Az 2. típusú cukorbetegek mintegy fele szenved alvás közbeni légúti problémáktól. Egy friss kanadai kutatás szerint azok a betegek, akik korábban horkoltak, 23% -ánál diagnosztizáltak enyhe vagy közepesen súlyos cukorbetegséget.

Bár továbbra is igaz, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni az egészségünket, és évente legalább egyszer alapos vizsgálatra kell mennünk. Amikor törődünk magunkkal, számos betegségtől és kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat.