A poloskamentes ház titka: olcsó és hatékony módszer csak 100 forintból!

Nincs ember, aki ne ismerné ezt a bosszantó bogarat: nyáron kertjeinkben felfalják a terméseket, ősszel pedig nagy csoportokban próbálnak beköltözni a házakba. Nehéz őket elűzni a lakásból. Habár nem veszélyesek, és nem is csípnek minket, jelenlétük rendkívül kellemetlen. Még a legkisebb zavarást is órákon át tartó büdös felhővel hagyják maguk után. Különösen a nőket ijeszti meg, mert az ugráló bogarak általánosságban jobban taszítják őket, ráadásul a poloskák nem kímélik az ételeket és a tiszta ruhákat sem. Szerencsére van mód a pimasz bogarak elleni védekezésre, és nem kerül vagyonba: mindössze egy ásványvíz és egy elemes mécses árát teszi ki – a többi anyag, mint a szigetelőszalag és a tapétavágó, már a legtöbb férfi barkácskészletében megtalálható.

A csapda azonos elv alapján működik, mint amit a darazsak elfogására használnak; csak itt nem cukros folyadék vonzza be a bogarakat, hanem a mécses fénye. Ha kiteszed a teraszra, reggelre tele lesz foglyokkal.

Használj egy tapétavágót vagy egy nagyobb ollót a műanyag palack felső részének levágásához, majd helyezd a mécses aljára. Ezután távolítsd el a levágott rész kupakját és fordítsd meg, majd helyezd az üvegbe, szájával lefelé.

Amint ezzel megvagy, erősítsd meg a palack alsó részét szigetelőszalaggal. A csapda a leghatékonyabb, amikor az egészet fóliával körülveszed, így a fény csak felülről áramlik, biztosítva, hogy a poloskák bejussanak az üvegbe – ahonnan már nem találják meg az utat kifelé.

A befogott bogaraktól könnyen megszabadulhatsz; vannak, akik szabadon engedik őket, mások inkább rovarirtóval végeznek velük. Egy biztos, kevesebb büdös poloska akar majd a házadba bújni…