Hasznos

A tengerpart gyógyító ereje – A tudomány magyarázatot ad arra, hogy miért érdemes gyakran tengerhez menni

A tengerparton mind lelkileg, mind fizikailag kinyílik az ember, és éppen ezért kiváló választás lehet, ha stresszes, dühös vagy csak pihenni vágyunk. A tengerparti séta nem csupán a mentális egészségünkre van jó hatással, de bőrproblémáink kezelésében is segítségünkre lehet, továbbá kalóriát is égethetünk. Összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amik a tengerpartra való látogatást egészséges döntéssé teszik.

1. Víz

A tenger vize rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, amelyek az olyan bőrbetegségek gyógyulását segíthetik, mint az ekcéma és a pikkelysömör. A tengerparton az orrüreg öblítése és az arcüreggyulladás kezelése is lehetséges. Még egy lázas állapotot is enyhíthet. A tengerben való úszás növeli a boldogságérzetet kiváltó hormonok mennyiségét, mint a dopamin és a szerotonin, és köszönhetően a természettel való közelségnek, segít a mentális egészség megőrzésében.

2. Levegő

A tengerparti levegő mellett jótékony hatását veszi a negatív ionok, amelyek méregtelenítik a testet és élénkítik az immunrendszert. Ezeknek a negatív ionoknak antidepresszáns hatása is van, amelyek enyhíthetik a szezonális depresszió tüneteit. A tengerparti levegő következtében könnyebben ellazulhatunk, így a tengerparton töltött nap után, az alvás is sokkal mélyebb lehet.

3. Homok

A tengerparti homok kiváló természetes bőrradír, ami eltávolítja a lábunkon lévő elhalt hámsejteket. A meleg homokon való sétálás javítja az egészségünket és lelassítja az öregedési folyamatokat. A homokon való futás több kalóriát éget el, mintha sima talajon futnánk.

4. Hangok

A tenger hangja békésséget és nyugalmat kölcsönöz. Javítja az agy állapotát, segít meditatív állapotba kerülni. Általánosságban az agyunk pozitívan reagál a vízre, beleértve annak hangját is. Az óceán hullámainak zúgása segít jobban elmélyülni önmagunkban, jobban megismerni saját magunkat és könnyebben gyógyulhat a lelkünk.

5. Színek

A Michigani Állami Egyetem kutatása szerint azok az emberek, akiknek otthonából látható a tenger vagy az óceán, kevésbé stresszesek. A kutatás szerint a víz és az ég kék színe és az egészség között szoros összefüggés áll fenn. A tengerpart tökéletes látnivaló azok számára, akik nyugalomra és csendre vágynak.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.