
A grízgaluska az egyik legfinomabb levesbetét, viszont nem könnyű tökéletes állagot elérni vele. Az alábbiakban bemutatjuk a tökéletes grízgaluska 3 titkát, amelyek segítségével könnyedén elkészíthető.
1. Titok: Használj szódabikarbónát
Ahhoz, hogy a grízgaluska tökéletesen megpuhuljon és ne essen szét, fontos hozzávaló a szódabikarbóna. Adjunk a tojásokhoz keverés előtt egy kis mennyiséget, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval.
2. Titok: Hagyjuk pihenni
A tészta elkészítése után hagyjuk pihenni a hűtőben vagy egy hűvös helyen legalább egy órán át. Ez segít abban, hogy a gríz megfelelően felvesse a nedvességet, és könnyen formázható legyen.
3. Titok: Fürdtesd a levessel
Mielőtt kiszaggatnánk a galuskákat, keverjük hozzájuk a levest. Ez segít abban, hogy a gríz ne szívja magába a levet túl sűrűvé válik. Ezután főzzük ki a galuskákat sós vagy leveses vízben.
Ha már megfőttek, tegyük be őket a forró levesbe, és hagyjuk állni még legalább 20 percig, hogy az ízek összeérjenek és a galuskák megpuhuljanak.
Fontos, hogy a grízgaluska nem csak finom, de könnyű is legyen, és ne essen szét. Ezt a receptet követve bátran készítsd el, és garantáltan sikeres lesz a végeredmény!
Elkészítés
Keverjük össze a tojásokat kevés olajjal és sóval. Adjuk hozzá a szódabikarbónát, majd dolgozzuk össze a grízzel. Az így kapott tésztát hagyjuk pihenni egy órán át.
Ha már készül a leves, hígítsuk fel a gríztésztát kevés levessel, majd készítsünk belőle galuskákat, és főzzük ki a sós vagy leveses vízben. Miután kifőttek, tegyük a forró levesbe, és hagyjuk állni további 20 percig.