ÁLLAMI FOGÁSZATI TÁMOGATÁS: Fedezet életkortól függetlenül fogpótlásokra!

Az állami fogászati támogatás mostantól életkortól függetlenül jár a fogpótlásokra. Legyen valaki 62 év alatti vagy 62 év feletti, mindenkinek jár ez az előnyös támogatás! Ne hagyjuk veszni, hiszen rengeteg pénzt spórolhatunk meg! Részletek:

18-62 évesek:

Az 18 évesnél idősebb betegek teljes térítési díjat fizetnek a kivehető és rögzített fogpótlások fogorvosi munkájáért, azonban a technikai költségekhez nyújtott ártámogatást a támogatott gyógyászati segédeszközökről szóló közlemény határozza meg.

62 év felettiek:

Az 62 év felettiek térítésmentesen vehetik igénybe a kivehető és rögzített fogpótlások fogorvosi munkáját, illetve a technikai költségekhez nyújtott ártámogatást is a támogatott gyógyászati segédeszközökről szóló közlemény szabályozza.

Üzemi baleset esetén:

Üzemi baleset következtében szükséges fogászati ellátás esetén a kivehető és rögzített fogpótlások fogorvosi munkája térítésmentes, míg a fogtechnikai eszközök árához a tb támogatás alapján támogatást nyújt az egészségbiztosító.

Súlyos betegségben szenvedők:

Arc, állcsont vagy szájüreg fejlődési rendellenességében, daganatos vagy egyéb súlyos betegségben szenvedők a kivehető és rögzített fogpótlásokra, cisztaszűkítőre és lágy- vagy kemény szövetpótlásokra térítésmentesen jogosultak. A technikai költségeket a támogatott gyógyászati segédeszközökről szóló közlemény határozza meg.

Megváltozott munkaképességűek és közgyógyellátásban részesülők:

A megváltozott munkaképességgel rendelkező személyek, valamint a közgyógyellátásban részesülők is ingyenesen vehetik igénybe a kivehető fogpótlások fogorvosi munkáját. A technikai költségekhez nyújtott ártámogatást szintén a támogatott gyógyászati segédeszközökről szóló közlemény szabályozza.

Forrás: OEP.hu