Az ősz hirtelen beköszönt: hamarosan változó idő várható

Az időjárás gyorsan romlik és hamarosan az igazi ősz köszönt be. Nemrég még élveztük a gyönyörű napsütéses időt és a 30 fokos meleget, de ez nem fog tartani sokáig.

Mielőtt azonban teljesen átfordul az idő, érdemes kihasználni a nyári hangulatot. Az előrejelzések szerint a következő hét közepéig nem várhatók jelentős változások, azonban szerdán minden megváltozik.

Ezen a napon egy hidegfront érkezik, amely záporokat és zivatarokat hoz magával. Számítások szerint szerda délután és este már északnyugaton és nyugaton kialakulhatnak záporok és zivatarok. A délnyugati és nyugati-északnyugati szél élénk, néhol erős lökésekkel kísérheti. Bár általában a hőmérséklet 27 és 34 fok között lesz, a záporok és zivatarok területén hirtelen hűvösebb időre kell számítani.

Csütörtökön továbbra is szeles időjárásra számíthatunk, és több régióban várhatók záporok és zivatarok. A meleg enyhül, a hőmérséklet a nap folyamán 21-28 fok között alakul majd – ezt közölte az Időkép.

Addig is a szeptemberi nyár folytatódik, szinte az egész országban zavartalan napsütésre számíthatunk. Napközben északnyugaton néhol élénkül a déli szél. Hajnalban és reggelente néhány helyen pára és köd képződhet. A délutáni órákra a hőmérséklet 28 és 33 fok közötti tartományba emelkedik.

Hétfőn is a napsütés lesz a főszereplő, eső ezen a napon sem várható. Északnyugaton időnként élénk lökések kísérhetik a déli szélt. Sok helyen hűvös lesz a reggel. A hőmérséklet a délutáni órákban 28-33 fok között alakul.

Kedden is sok napsütéses órára számíthatunk, az eső nem várható. Helyenként a déli szél élénk lehet. A hőmérséklet csúcsértéke 28 és 34 fok között mozog majd.