Az őszi hidegfront a nagy vihar és esős időt hozza Magyarországra

Hidegfront érkezik

Szerdai éjjel egy hidegfront érkezik Magyarországra és az ország északi és északnyugati részén várható záporok és zivatarok kialakulása.

Nagy mennyiségű csapadék

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ez a hidegfront nagy mennyiségű csapadékot hozhat egyes területeken. A front érkezése az éjszakai órákban várható, és elsősorban az ország északi és északnyugati részén növekszik meg a felhőzet.

Záporok és zivatarok

Az éjszaka során az északi és északnyugati területeken záporok és zivatarok alakulnak ki, míg az ország déli részén kevésbé valószínű csapadék. A csütörtöki hajnali hőmérséklet várhatóan 13-20 Celsius-fok között lesz.

Szélváltozás

A szél iránya nyugat felé, majd északnyugatra fordul, és csütörtökön élénk széllökésekre kell számítani, különösen a magasabb területeken, ahol erős széllökések is előfordulhatnak.

Felhős idő és eső

Csütörtökön sok felhővel kell számolni, különösen a Dunától keletre, míg a Dunántúlon rövidebb időre kisüt a nap. Itt a délutáni órákban csökken a csapadék esélye, ugyanakkor a Dunától keletre még délután is több helyen alakulnak ki záporok és zivatarok. Ezek a zivatarok rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadékot hozhatnak, különösen az ország északkeleti területein.

Hőmérsékletcsökkenés

Csütörtökön a hőmérséklet visszaesik, a legmagasabb értékek 21-29 Celsius-fok között alakulnak majd az ország legnagyobb részén, a legmelegebb területek pedig a délkeleti régiók lesznek.