Csípős időjárás várható az országban – Mutatjuk, hol és mikor érik a cellák

Ma felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Nyugat felől a délutáni óráktól kezdve csökken a felhőzet és vele együtt a csapadék valószínűsége is, addig pedig helyenként előfordulhatnak záporok és elszórtan zivatarok.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szél erősödni fog, néhol akár viharossá válhat. Zivatarok környezetében pedig erős széllökések is előfordulhatnak.

A nappali hőmérséklet 23-28 fok között alakul, de keleten kissé melegebb, míg az Északi-középhegységben hűvösebb lehet. Az esti órákra pedig 14-21 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Egy hidegfront érkezik, figyelmeztetést adtak ki

Egy hidegfront vonul át kelet felé, amely mentén és előterében eső és záporok, valamint elszórtan zivatarok is kialakulhatnak. Napközben egyre inkább a keleti és déli területeken lehet számítani zivatarokra, míg északnyugat felől fokozatosan csökken a zivatarok valószínűsége.

A zivatarokkal együtt intenzív csapadék (10-20 mm, helyenként akár felhőszakadás is lehet), erős, viharos széllökések (55-70 km/h), illetve esetleg kisebb méretű jég (<1 cm) is előfordulhat. Az esti órákra pedig fokozatosan lecseng a zivatarok aktivitása.

Az egész ország területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható zivatarok miatt.