Döntés a személyi jövedelemadóról – Kiterjesztik a mentességet a háromgyerekes édesanyákra is

Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesti Demográfiai Csúcson meghozta a döntést, hogy a háromgyerekes édesanyákra is kiterjesztik a személyi jövedelemadó-mentességet.

A magyar kormány arra törekszik, hogy Magyarország konzervatív politikák fészke legyen. Orbán Viktor a Budapesti Demográfiai Csúcson kifejtette, hogy öt fontos célt tűztek ki maguk elé:

– Előnyt biztosítani a gyerekvállalás számára

– Segíteni az otthonteremtést

– Családpolitikát az édesanyákra fókuszálni

– Az egész ország családbarát működését biztosítani

– A jog eszközeivel védeni a családokat

Orbán Viktor kiemelte, hogy már bevezették a 30 év alatti édesanyák személyi jövedelemadó-mentességét, valamint a négy gyermeket vállaló édesanyák személyi jövedelemadó-mentességét. Most pedig kiterjesztik ezt a lehetőséget a háromgyerekes édesanyákra is.

“A pénzügyminiszter már csaknem kimerült, de már alig várom azt a pillanatot, amikor a bejelentés megtörténik” – jelentette be Orbán Viktor.

A kormány döntése komoly hatással lesz rengeteg magyar családra, akik mostantól mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Ez a lépés elősegíti a családalapítást és a gyerekvállalást, valamint erősíti a családok anyagi helyzetét.

Ez a bejelentés jelzi, hogy a magyar kormány továbbra is elkötelezett a családok támogatása és a demográfiai helyzet javítása mellett. A kezdeményezés célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ahol a gyerekvállalás és a családalapítás ösztönzése a prioritás.