Drámai bejelentés Mészáros Lőrincről – Három toronyház épül új székhelyként

Az MBH (Mészáros-féle bankholding) új székhelyeként három toronyház építését tervezi, amelyek közül az egyik akár 90 méter magas is lehet. A hvg.hu a Magyar Közlönyre hivatkozva írja, hogy a beruházási projektet “Bankszékház építésére irányuló beruházás” néven sorolták a nemzetgazdaságilag kiemelt ügyek közé. Az épületek a Róbert Károly körút és Váci út sarkán fognak felépülni.

Az MBH korábban bejelentette, hogy a Róbert Károly körút 23-ban helyezkedik el az új székháza, amely több toronyból fog állni. Továbbá, elmondták, hogy a területet egy külföldi befektetőtől vásárolták meg. A közlönyből levonható, hogy valószínűleg az MBH székházprojektjéről szól az új jogszabály.

A Közlöny szerint az épületek között nem kell távolságot tartani, a beruházás nem igényel új közlekedési csomópontot, infrastrukturális fejlesztéseket, út kialakítását vagy közútkezelői engedélyt. Az építkezés során a településrendezési tervben meghatározott bruttó alapterületi átlagérték és szintenkénti bruttó alapterületi átlagérték sem számít.

Milyen lesz a pesti mini “felhőkarcoló”?

A Twist projekt, amely körülbelül 36 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik, irodafunkciót fog ellátni körülbelül 90 méter magasságban, 23 emeleten. Az Árpád híd pesti hídfőjéhez közel, a Váci úti irodafolyosó egyik legforgalmasabb részén helyezkedik el. A területet már körbevették kerítéssel, de az építési munkák még nem kezdődtek el.

Ez egy idézet a cikkből vagy valamilyen külső forrásból.

Ez egy másik idézet a cikkből vagy valamilyen külső forrásból.