Egy csodálatos gyógynövény, amit nem használ senki

A dió rendkívül becsült növényünk, hiszen nemcsak különféle desszertek és sütemények ízesítésére használjuk, hanem számos betegség és fertőzés kezelésére is.

Ha megkérdezel egy háziasszonyt, hogy miért érdemes dióhéj-teát fogyasztani, valószínűleg azt válaszolja, hogy jó hatással van a vérkeringésre, mivel vért hígít. Azonban ez csak egyike azoknak a pozitív hatásoknak, amelyeket a dióhéj-tea nyújt:

Csökkenti a köhögést

Mindenki tapasztalja időnként a köhögést. A dióhéjat, amit a diótöréskor megőrzünk, felhasználják tea készítéséhez. A dióhéjat addig főzik, amíg a tea el nem éri a kívánt világos színt. Általában melegen, nem túl forrón fogyasztják, mézzel és citrommal ízesítve. A meleg mézes tea kellemes és enyhíti a köhögési panaszokat, de nagyon forró italok fogyasztása növelheti a gégerák kialakulásának kockázatát.

Jó hatással van a gyomorfekélyre

Gyomorfekély esetén erős dióhéj-teát főzhetünk, amit éhgyomorra fogyasztunk.

Kiváló kalciumforrás

Ha kalciumhiányban szenvedünk, akkor a gyakori dióhéj-tea fogyasztás az egyik legjobb módszer a pótlásra. Naponta 0,5-1 liter tea fogyasztását javasoljuk.

A dióhéj külsőleg is használható

A diólevelet használhatjuk felszíni bőrsérülések kezelésére. A dióbél, dióolaj, diólevelek, dióvirág, zöld dió, rügyek, hajtások zöld héja és diókopáncs mind különféle gyógyhatásokkal rendelkeznek, kivéve a gyökeret. A diólevél elősegíti a bőr és a hámszövetek egészséges regenerációját.

A diólevél érzéstelenítő hatással rendelkezik, segít összehúzni a hámszöveteket, csökkenti a tuberkulózis kockázatát, csökkenti a vércukorszintet, fertőtlenít, baktériumokat és gombákat elpusztít, tonizál, segíti a sebgyógyulást, hatásos a szájfekély, kötőhártya-gyulladás, bőrbetegségek, fagyás és hüvelyi problémák kezelésében is.

A dió tehát valódi csodanövény, amely számos pozitív hatással rendelkezik az egészségünkre. Érdemes elkezdeni fogyasztani és kihasználni a jótékony hatásait.

Forrás: filantropikum.com