Egy évig kizárólag burgonyát evett ez a férfi – a meglepő eredmények

Az életedet tedd érdekessé, ne az ételt! – Andrew Flinders Taylor

Andrew Flinders Taylor, aki Ausztráliából származik, döbbenetes eredményeket ért el azáltal, hogy egy teljes évig kizárólag burgonyát fogyasztott. Súlyának köszönhetően (mely 151 kilogramm volt), rengeteg figyelmet kapott ezáltal. A “Spud Fit Challenge”, vagyis a burgonya diéta segítségével 53 kilót adott le egy év alatt.

A burgonya diéta sokak számára őrületnek tűnhet, azonban Andrew sikere azt mutatja, hogy eredményes lehet. Az előtte-utána fotók lenyűgözőek, de még mindig felmerül számos kérdés. Biztonságos-e? Milyen hatással van a fehérjére? Mások számára is fenntartható eredményt nyújt? Egy elhízással foglalkozó szakértő véleménye szerint:

Andrew diétája során különböző burgonyákat fogyasztott, és néha fűszerezte azokat, hogy változatosságot vigyen az étrendjébe. Néha zsírmentes szószokat is használt, és ha például sült krumplit készített, szójatejet is fogyasztott hozzá. Főként vizet ivott, de néha becsúszott egy-egy sör is. Mivel a burgonya diéta nem tartalmazza a szükséges B12-vitamin mennyiséget, ezért Andrew étrend-kiegészítő formájában vitte be azt.

Nem volt megszorítás az elfogyasztott krumpli mennyiségére. Mindig annyit evett, amennyit jól tudott megenni. Az első hónapban súlyvesztés ért el anélkül, hogy a testedzés szerepet játszott volna benne. Azonban azt követően naponta 90 percet edzett.

A burgonya számos hasznos tápanyagot tartalmaz, mint például szénhidrát, rost, növényi fehérje, kálium és C-vitamin. Az édesburgonya magas A-vitamin-tartalommal is rendelkezik.

Andrew súlyvesztése nem csupán a burgonyának köszönhető, hanem az étrend szigorú betartásának. Emellett rendszeresen orvosi vizsgálatokon esett át, hogy biztosítsa a jó egészségét. Azonban fontos megjegyezni, hogy a burgonya diéta nem egészséges választás mindenki számára.

Szakértők nem javasolják a burgonya diétát, mivel hiányos az alapvető tápanyagokban, és veszélyezteti az egészséget, még ha látványos súlyvesztést is lehet vele elérni.

Kép forrása: [Insert image source here]