Egy hatalmas vihar közeleg – Készülj fel az őszi hidegfrontra!

Szerdai éjjel egy hidegfront érkezik Magyarországra, ami elsősorban az ország északi és északnyugati részén okozhat záporokat és zivatarokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délutáni videójában elmondottak alapján a front hirtelen sok csapadékot hozhat magával.

A hidegfront várhatóan éjszaka érkezik, leginkább az ország északi és északnyugati részén növelve a felhőzetet.

Ezekben a területeken várhatóak záporok és zivatarok, míg az ország déli felén kevésbé valószínű a csapadék. A hőmérséklet csütörtök hajnalban 13-20 Celsius-fok között lesz.

A szél iránya nyugat felé, majd északnyugat felé fordul, csütörtökön pedig élénk széllökésekre lehet számítani, különösen a magasabb területeken, ahol erős széllökések is előfordulhatnak.

Csütörtökön több felhőre számíthatunk, különösen a Dunától keletre, míg a Dunántúlon időnként kisüt a nap. Délutánra kevésbé valószínű a csapadék a Dunántúlon, viszont keletre továbbra is előfordulhatnak záporok és zivatarok. Ezek a zivatarok rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadékot hozhatnak, különösen az ország északkeleti területein. A hőmérséklet csütörtökön visszaesik, a legmagasabb értékek 21-29 Celsius-fok között alakulnak majd az ország legnagyobb részén, a legmelegebb területek pedig a délkeleti régiókban lesznek.