Egy megható történet az empátiáról és támogatásról a Spar-ban

Az idős bácsi aprópénze és a kasszás segítőkészsége

Egy közösségi médián megosztott történet és hozzá tartozó kép váltotta meg az emberek szívét a debreceni Spar bevásárlóközpontban. Egy idős bácsi állt a sorban, és amikor eljött a fizetés ideje, több maroknyi aprópénzt vett elő a zsebéből.

A pénztáros nem bosszankodott vagy frusztrált arccal reagált, hanem nagy türelemmel és természetességgel a pultra szórta az aprópénzt, majd gondosan kiválogatta azt. Az idős bácsi remegő kézzel és alig hallható hangon elnézést kért, majd a kasszásra és a körülötte lévő vásárlókra nézett.

A kasszás válasza meglepően kedves volt: “Semmi gond kedves, majd csináljuk együtt.” A többi vásárló türelmesen várt, és az idős bácsi még többször is elnézést kért a körülötte levőktől.

Amikor a bácsi távozott, a nő maga került sorra, és a kasszásra nézett, hogy megköszönje neki, milyen türelmes és segítőkész volt. A kasszás válasza azonban mélyebb értelmet hordozott: “Felesleges megköszönni. A probléma a világunkkal az, hogy elfelejtettük, hogy szeressük egymást.”

Ez az eset erősen megerősítette a nőben, hogy mennyire fontos az empátia és a türelmes segítségnyújtás egymásnak. Története pedig reményt és örömöt hozott azoknak, akik olvasták. Remélhetőleg ösztönzést adott nekik, hogy hasonló helyzetekben segítsenek és őszinte szeretettel viszonyuljanak egymáshoz.