Elképesztő pályafutás: A V’Moto-Rock legendája halálra fagyva találták a Duna-parton

Herpai Sándor élete és zenei karrierje

Herpai Sándornak felejthetetlen élményekkel teli élete volt. Habár sokaknak az utolsó, nyolc évvel ezelőtti tragikus éjszaka jut először eszébe róla, amikor halva fagyva találták a Duna partján, a zenész páratlan életútja igazán kiemelkedő volt.

Sándor 1954-ben született, és már fiatalon megszerette a zenét. Bár először a gitárral kísérletezett, a dobokhoz való áttérése véglegesen megváltoztatta az életét.

Az 1970-es években több zenekarban is játszott, de a Meteor nevű együttesben találkozott Demjén Ferencel, akivel megalapították a V’Moto-Rock zenekart. A csapat sikeres lett, és rövid idő alatt a magyar könnyűzene ikonikus alakjává váltak. Teltházas koncertek, emlékezetes slágerek és hatalmas rajongótábor jellemezte az együttes mindennapjait.

A V’Moto-Rock 1989-ben feloszlott, de a tagok ezután is aktívan működtek tovább. Demjén Ferenc folytatta a sikeres szólókarrierjét, Menyhárt Vikidál Gyula pedig az MHV zenekarban vált meghatározó taggá. Herpai Sándor pedig a Barbaro nevű együttessel játszott, és két másik zenekarban, a P. Mobilban és a Keresztes Ildikó Bandben is részt vett.

Bár a zenei karrierje sikeres volt, személyes élete során komoly nehézségekkel küzdött. Családja szétesett, és anyagi problémái is voltak. Visszatért családi házába, ami már végrehajtás alatt állt.

A tragikus vége

A depresszióból nem tudott kilábalni, és visszatérőleg látták őt egy parkban ücsörögni, ahol többször is megemlítette, hogy nem tudja így tovább folytatni. Bár többen próbáltak segíteni neki, végül egy elhagyatott éjszakán a Duna-parton találták rá, állapota rendkívül rossz volt. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Herpai Sándor 2014 február 13-án, alig néhány nappal a hatvanadik születésnapja után hunyt el. Zenei öröksége és számtalan emléke megmarad, de hagyatékában többmilliós jelzálog is szerepel. Ám az életműve és rajongói számára nyújtott felejthetetlen pillanatok mellett mindig emlékeztet minket a nehéz sorsú zseniális zenészre.