EMBERÉLETEK VESZÉLYBEN! Szörnyű baleset történt a székesfehérvári repülőnapon – VIDEÓ

Szeptember 10-én, vasárnap délután a székesfehérvári repülőnapon tragikus baleset történt, amikor egy sportrepülőgép zuhant le és egy parkoló autóba csapódott, majd kigyulladt. Az esetről Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője adott tájékoztatást.

A repülőgép baleset a bemutatórepülés közben történt, és nagy megdöbbenést keltett a helyszínen tartózkodók körében. A pilóta mellett két utas, egy apa és fia is voltak a T28 Trojan repülőgépen. A baleset következtében azonnal beindult a mentőakció, és mentőhelikopterek érkeztek a helyszínre.

A független forrásból származó információk szerint a repülőgép nem a parkoló autókra zuhant, ezért azok nem sérültek. Azonban az eset komolyan veszélyeztette az emberek életét, ezért a rendezvény szervezői úgy döntöttek, hogy lefújják az idei légiparádét és nem engednek be további légijárműveket a légtérbe.

A balesetet követően sokan elhagyták a területet, és nagy a félelem és aggodalom az emberekben. A helyszínre érkező tűzoltók küzdenek a tűzzel, míg a mentők a sérültekkel foglalkoznak. Az Albatrosz Egyesület, a rendezvény szervezője, elkötelezte magát, hogy a résztvevőkkel későbbi időpontban pótolja a meghiúsult programokat.

Ez az eset megrázó példája annak, hogy milyen veszélyeket rejt magában a repülés. Reméljük, hogy a sérültek mielőbb felépülnek, és hogy a biztonsági intézkedések további fejlesztésével hasonló események elkerülhetők lesznek a jövőben. Vigyázzunk egymásra a repülési eseményeken, és ügyeljünk a biztonságra!