Emlékszel, ki ők? Igen – így néznek ki a Kessler nővérek, most 87 évesek

1972-ben a szilveszteri műsorban ismertünk meg rájuk. Lehet, hogy korábban is szerepeltek már, de valahogy ez az előadásuk maradt a leginkább emlékezetes – még az akkori gyerekek is visszaemlékeznek rá.

Két ismeretlen táncosnő állt egy gyerek mellett, akik teljesen egyformák voltak. Énekeltek, táncoltak és mozogtak, mintha egyetlen test és lélek lennének. Mellettük ott álltak a két apró magyar ember – Antal Imre és Vitray Tamás. 1936-ban születtek, tehát most már 87 évesek – nem semmi -, de még mindig jó egészségnek örvendenek.

Ők a Kessler nővérek, külföldön Kessler Twins-ként, vagy Le Gemelle Kessler-ként ismerik őket. Hat éves korukban kezdték el a balettot, és 11 éves korukban már a Lipcsei Operaház balettiskolájában táncoltak. 18 éves korukban kerültek Nyugat-Németországba, ahol a düsseldorfi Palladiumban léptek fel.

Részt vettek az Eurovíziós Dalversenyen is, 1959-ben képviselték Nyugat-Németországot, és a 8. helyen végeztek. Később Olaszországba költöztek, ahol a helyieknek számítottak. Megjelentek a Playboy címlapján is, és 1971-ben a Magyar Televízió szilveszteri műsorában léptek fel, mellettük Antal Imre és Vitray Tamás is megjelent.

Az 1980-as években visszaköltöztek Németországba, ahol jelenleg is élnek. Egy évvel ezelőtt aukciót tartották a kézzel varrt jelmezeikből, és az aukció bevételét a Ahr-völgyi árvízkatasztrófa áldozatainak családjai részesítették.

Köszönjük a fényképet a femzine oldalnak a retrográd.hu sk.