EXTRA! Repülőgép baleset a börgöndi légiparádén! Halottak és sokkolt emberek – videó –

Szeptember 10-én, vasárnap a börgöndi repülőtéren bemutatórepülés közben lezuhant egy sportrepülőgép. A balesetről friss hírünk.

A parkoló autóba csapódott és kigyulladt a sportrepülő, amikor bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy három tűzoltóautó tart a helyszínre, de már a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület is megkezdte a munkát. Sokan ijedtek meg és elhagyták a helyszínt, miután egy mentőhelikopter is megérkezett.

Az információk szerint a T28 Trojan gépen a pilótán kívül egy apa és fia is utaztak. Két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, és megkérték a látogatókat, hogy ne rohamozzák meg a parkolót, hogy a mentők könnyebben tudjanak közlekedni. Az idei légi parádét lefújták, és nem engednek be további légi járműveket a légtérbe. Az biztos, hogy a repülő nem esett a parkoló autókra, azok sértetlenek.

Az Albatrosz Egyesület későbbi időpontban pótolja azokat a programokat, amelyekre már befizettek.

Az egyelőre nem megerősített információk szerint két halálos áldozata van a börgöndi repülőtéren történt tragédiának. A gép felrobbant, a benne ülők pedig elégtek. Egy gyerek és két felnőtt sérült meg a Trojan gép becsapódása miatt és sokkot kaptak az eseménytől. Mentők és rendőrök érkeztek a helyszínre a honvédség segítségével. A rendezők nyugalomra kérték a nézőket, de a légiparádé természetesen nem folytatódott.

Azt írja a Fejér vármegyei hírportál, hogy repülőszakmai szempontból esélytelen volt túlélni a tragédiát. A repülőgép az úgynevezett 01-es pálya végében, a hangárok felől nézve Dinnyés irányába zuhant le, kevéssel a nézők számára fenntartott parkoló előtt. A szerencsétlen manővert egy alacsony magasságban végrehajtott orsó okozta, és a pilóta valószínűleg nem megfelelő sebességgel hajtotta végre azt. Ha magasabb magasságról hajtotta volna végre a manővert, a pilótának lett volna ideje helyesbíteni, de ebben az esetben nem maradt esélye.