Felejtsd el a hulladékot! Íme, 3 tipp a háztartási hulladék hasznosítására a kertben

A modern háztartásban rengeteg “hulladékot” termelünk, amelyeket valójában még hasznosítani lehetne. Az alábbi tippek segítségével a szobanövények szebbek, dúsabbak lesznek télen és nyáron, és több virágot hoznak! Minden tipphez olyan háztartási hulladékot használunk, amit amúgy is kidobnánk!

Tipp 1: Banánhéj a rózsákhoz

Tudtad, hogy egy banánhéj ásványi anyagokban gazdag, amelyek hasznosak lehetnek a rózsáknak? Áss el egy banánhéjat a rózsabokor közelében, és tapasztald meg a különbséget! A banánhéj segít megakadályozni a férgesedést, és több virág növekedését segíti elő a rózsákon.

Tipp 2: Tojáshéj a virágföldben

A tojáshéj is nagy segítség a virágok számára. Tegyél néhány törött tojáshéjat a virágföldbe, komposztba vagy szerves kertészeti trágyába. A tojáshéj kiegészíti a talajt tápanyagokkal, és segít a növényeknek egészségesen növekedni.

Tipp 3: Kávézacc a savanyú talaj kedvelőinek

A kávézaccot ne dobd ki, hanem hasznosítsd a kertben! Szórd szét a kávézaccot a savas talajt kedvelő növények körül, mint például az áfonya, paradicsom, az azálea vagy a rózsa. A kávézacc segít a talaj pH értékét módosítani, ami elengedhetetlen a megfelelő növekedéshez. Akár a komposztba is keverheted a kávézacot, így tápanyaggal látod el a növényeket.