Figyelem, családtámogatási változások várhatóak a következő évben!

Az Orbán-kormány elkötelezett a családok támogatása iránt, és folytatja az intézkedéseket a gyermekvállalást ösztönző programok érdekében.

Vitályos Eszter, a tárca államtitkára megerősítette, hogy az elmúlt 13 év során több mint harminc családtámogatási intézkedést vezettek be, és ezek megtartása és megújítása mellett állnak.

A gazdasági nehézségek ellenére sem hagyja cserben a kormányzat a családokat. A tervek szerint jövőre több mint 3 300 milliárd forintot fordítanak a családok támogatására, ami három és félszerese a 2010-es összegnek.

A következő évben 1300 milliárd forintra emelkedik a pénzbeli ellátásokra rendelkezésre álló összeg, például anyasági támogatás, GYED, CSED, GYET, GYES, GYOD, családi pótlék. Ez több mint 10 százalékos növekedést jelent az idei évhez képest.

Az infláció jelentős mértékű emelkedése ellenére nem említette az államtitkár az idei inflációt. Korábban azonban Z. Kárpát Dániel és Balassa Péter határozati javaslatot nyújtott be a kormányhoz az áremelkedések miatt, és azonnali családi pótlékemelést javasoltak. Az intézkedések célja, hogy enyhítse a családok anyagi terheit az infláció miatt.