Figyelem! Orvosok által kérve a megosztás! Bár adott kalciumot, a fiú halálba roskadt egy darázscsípéstől!

Sajnos rengeteg időre van szükség, hogy eloszoljon a tévhit a kalciumról az orvosi gyakorlatban.

Nemrég beszélt velem egy professzor arról, hogy kb. 10 évig kell ismételni egy dolgot folyamatosan az orvosi konferenciákon, a médiában, hogy változtatást hozzon a gyakorlatban. Nagyon sajnálatos, hogy ez a helyzet, mert a kalciumos tévhit olyan mélyen gyökerezik, hogy sok orvos sem tudja felültetni magát rajta, még a laikusok pedig pláne nem.

Ennek eredményeként pedig 2015-ben több millió forintot költöttek kalciumra, ami teljesen felesleges volt.

//iframe element, blockquote element, Instagram and YouTube elements are copied as is

//images are integrated into the new article with HTML img tags

Sajnos az esetekben még a megfelelő mennyiségű kalcium bevitel sem képes megvédeni a szervezetet, hiszen akadt már olyan eset, amikor egy fiú életét vesztette egy darázscsípést követően, pedig kapott kalciumot.

A kalciumos tévhit annyira elterjedt, hogy sok ember hisz benne és még mindig receptre felírják a kalciumot, pedig valójában felesleges és hatástalan.

A kutatók és orvosok egyre inkább felhívják a figyelmet arra, hogy a kalcium helyett inkább más tápanyagokra kellene koncentrálni a testünk egészségének megőrzése érdekében. A táplálkozásunk összetételére, a megfelelő vitamindús élelmiszerek fogyasztására kellene odafigyelni, mivel a kalcium bevitel nem jelent automatikusan jobb egészségi állapotot.

Tehát legyünk körültekintőek és ne higgyünk vakon a tévhiteknek. Keressünk más megoldásokat a problémáinkra és tápláljuk megfelelően testünket, hogy egészségesek és boldogok lehessünk.

Segítségképpen itt van egy videó, amiben többet megtudhatsz a kalciumról és annak hatásairól:

//YouTube video is copied as is