GYÁSZ! Tragikus hirtelenséggel elhunyt a népszerű magyar zenész – Sokkolta a rajongókat a hír –

SAJNÁLATOS! Megdöbbentette a rajongókat, hogy a népszerű magyar művész váratlanul elhunyt – Sokkoló hír!

Szandai Mátyás tragikus módon elhunyt. A kedvelt magyar dzsessz-zenei művész, aki Párizsban él, számos hazai együttesben is játszott. Negyvenhat évesen érte a halál – ezt közölte a Magyar Dzsessz Szövetség. “Bánatos szívvel közöljük, hogy nagyszerű nagyobbbé is lett zenésztársunk, SZANDAI MÁTYÁS tragikus módon elhunyt. Szandai Mátyás, aki volt a Dresch Quartet tagja, később számos hazai és nemzetközi együttműködésben vett részt, már évek óta Párizsban volt és alkotott. Ezt a hírt az apja közölte a szakmával” – írta a szövetség keddi bejegyzésében. Szandai Mátyás 1977-ben született Balassagyarmaton. Tizenhat évesen kezdett játszani különböző dzsessz-zenekarokban, majd 2004-ben diplomázott a Zeneakadémián, Járdányi Gergely növendékeként. A Czirják Csaba Quartet, a Tűzkő Csaba Szeptett és a Balázs Elemér Group tagja volt. 1996 óta játszott a Dresch Mihály Quartetben, és dolgozott a Bacsó Kristóf Quartettel, a Tóth Viktor Tercettel, a Szabó Dániel Trióval, az Oláh Kálmán Szextettel és a Dés András Trióval.

Szandainak lehetősége nyílt játszani hazai dzsessz-zenészek legjobbjaival, valamint olyan elismert külföldi művészekkel, mint Archie Shepp, David Murray, Herbie Mann, Chico Freeman, Rosario Giuliani, Charlie Mariano, Hamid Drake, William Parker, Rob Brown, Kurt Rosenwinkel, Gerard Presencer, Chris Potter, Flavio Boltro vagy Zbigniew Namislowski.

Felkért különböző együttesekkel turnézott Amerikában, Indiában, és szinte az összes európai országban fellépett – emlékezteti a Fidelio a zenész felemelkedő pályafutására.

Forrás