Ha 1964-1984 között születtél, akkor izgulj! –

A 30-50 éves korosztály általában még aktív, dolgozik, de kevésbé foglalkozik a jövővel. A szülők általában még élnek, nyugdíjas éveiket élik, és átlagosan kb. 90-110 ezer forint nyugdíjból próbálnak megélni. Ez a jelenlegi helyzet.

A média ugyanakkor arra figyelmeztet minket, hogy mikor mi leszünk nyugdíjasak, akkor már nem lesz nyugdíj, vagy nagyon alacsony összegű lesz a nyugdíj, amely nem fogja fedezni a megélhetésünket. Nem véletlen, hogy bevezették Magyarországon a szülőtartás jogi fogalmát, amely lehetővé teszi, hogy a szülők érvényesíthessék jogi igényüket a gyerektől, ha a nyugdíjuk nem fedezi a szükségleteiket.

Itt nézheted élőben, ahogy ketyeg az életed órája. Kit higgyünk? A matematikában hiszünk. Ezért a SzámoldKi.hu portál szakértő csapatával együtt néhány egyszerű kalkulátort készítettünk, amelyek rávilágítanak erre a problémára. Csak számolj, és a következtetéseket meghagyjuk neked.

Mikor leszek nyugdíjas? NYUGDÍJ KORHATÁR IDŐPONTJA KALKULÁTOR

Mikor mehetek majd nyugdíjba? Várod már a nyugodtnak hitt nyugdíjas éveket? Számolod az éveket, hónapokat? A nyugdíjkorhatár Magyarországon: kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy a hatályos jogszabályok szerint mikor mehetsz nyugdíjba. Itt találod >>> mikor mehetek nyugdíjba

Forrás: https://szamoldki.huForrás