Hatalmas változások várhatók a magyar boltokban – Döntés a kormánytól

A kormány hosszabbítást hirdetett a kötelező akciók végrehajtására, az eredeti szeptember végi határidőtől az év végéig – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán.

Az online árfigyelő és a kötelező akciók kulcsszerepet játszanak abban, hogy csökkenjen az infláció Magyarországon. “Az inflációt háború és szankciók okozzák, de a kormány aktívan lépett fel a probléma ellen. Ezért a kötelező akciókat is bevezették, és a decemberi tetőpont óta már jelentős mértékben csökkent a élelmiszer-infláció” – mondta a kormányszóvivő. Hangsúlyozta továbbá, hogy az online árfigyelő működik, és a hatóságok ellenőrzik a boltokat az akciók betartásának érdekében.

A Demográfiai Csúcstalálkozóval kapcsolatban Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy 2010 óta a kormány nagy figyelmet fordít a családok támogatására és anyagi segítségére. “A kormánynak 2010-ben nehéz öröksége volt, de sikerült családbarát fordulatot elérni” – mondta a kormányszóvivő. A kormány még hatékonyabb eszközöket szeretne adni a gyermeket vállaló családoknak, és ahol már bevált a családtámogatási rendszer, ott tovább emelik, míg ahol nem, ott pedig új támogatási rendszert indítanak be.

“A kormány elkötelezett a családok támogatása mellett, és folyamatosan munkálkodik az ország és a magyar emberek javáért” – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

kép leírása

“A kormány továbbra is szorosan figyelemmel kíséri az inflációt és az árak alakulását, és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a magyar emberek minél jobb helyzetbe kerüljenek.” – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Az intézkedéseket a kormány a gazdaság növekedése és az emberek életszínvonalának javítása érdekében hajtja végre. Fontos, hogy a magyar boltok megfeleljenek a kötelező akciókra vonatkozó előírásoknak és az online árfigyelő szabályainak