Sztorik

Hét évnyi temetői látogatás után rejtélyes hang szólítja meg a fiút

Adam, mindössze kilencéves korától rendszeresen megfordult édesanyja sírjánál. Hatodik tizenhatodik évében azonban olyan esemény történt, ami mindent merőben más aspektusból világított meg. Egy napon ismét a temetőben járt, amikor egyszer csak egy ismerős hang szólította meg.

A fiú Floridában, Orlandoban éldegélt, és hét éven át gyakorlatilag minden nap ellátogatott Daisy, édesanyja sírjához. A nő akkor hunyt el, amikor Adam még csak kilencéves volt, és az édesapja, Tyler, nem engedte a fiát a temetésre, azzal indokolva, hogy még túlságosan fiatal ahhoz, hogy szemtanúja legyen ezen megpróbáltató eseménynek.

A fiú jól emlékezett arra a napra, amikor ott üldögélt az ablaknál, teljesen összetörten, várva édesanyja visszatérését. Azt képzelte, hogy egyszer csak visszatér, és mintha sosem ment volna el. De ez a reményvesztett várakozás sajnos sosem teljesült, és Adam kénytelen volt szembesülni az igazság fájdalmas valóságával.

Közben élete egyre súlyosabb mélypontokon ment keresztül édesanyja halála okozta hiány miatt, ráadásul az apja egyre kevésbé törődött vele, és egyre inkább zsarnoki módon viselkedett vele. Adam sohasem állt közel az öregemberhez, de amíg az apja türelme és türelme fogyott, a közöttük tátongó szakadék egyre csak szélesedett.

Ekkor fordult Adam édesanyja sírjához keresve a megnyugvást, amit az apja már nem tudott neki adni. Az édesanyja sírjának csendes zöldjében és a halott édesanyjával való szellemi párbeszédekben találta meg a vigaszt.

Az élete azonban néhány hete hirtelen szembe találta magát egy újabb megpróbáltatással, mert apja szívrohamot kapott és hirtelen elhunyt. Apját édesanyja mellé temették el és Adam ellátogatott hozzá, hogy mélyen huiban végleg búcsút vegyen tőle. Bármilyen rossz is volt az apjával való viszonya, sohasem kívánta a halálát. A történet itt kezdett igazán bonyolódni.

![Adam a temetőben](https://www.bikuci.hu/wp-content/uploads/2024/06/1719081143_41_A-fiu-7-eve-latogatja-az-anyja-sirjat-egy.webp.webp)

Ahogy a két sírhoz közeledett, édesanyja sírja felé húzta a szíve. Tudta, hogy az apjától nem talál megnyugvást. Csak az édesanyja adhatta meg neki a feloldozást és a békét, amire annyira vágyott.

“Oh, bárcsak te lennél még itt. Nagyon hiányzol, Mama” – mondta, miközben virágokat helyezett a sírjára, és aggodalommal töltötte el, hogyan kellene beszélnie az apjáról és a vele kapcsolatos érzéseiről.

Éppen így gondolkodott, amikor háta mögül egy hang szólalt meg: “Üdv, Drágám” – hallotta a nőtől, és a mellkasa hirtelen felhevült.

Még hét év elteltével is bárhol felismerte volna ezt a hangot. Gyorsan megfordult és láttam a nőt, édesanyját, akit oly régóta már hiába várt. “Mama?!” – kérdezte döbbenetében.

![Adam édesanyjával találkozik](https://www.bikuci.hu/wp-content/uploads/2024/06/1719081143_770_A-fiu-7-eve-latogatja-az-anyja-sirjat-egy.webp.webp)

Bár az idő azóta megtette a hatását és aggódóvá vált, de mégis, ahogy rámosolygott Adamre, az arca felragyogott. “Igen, Drágám… Tudom, hogy ez hihetetlen, de mindenre van magyarázat” – mondta Daisy, miközben óvatosan közelebb lépett a fiához.

Adam minden félelme ellenére odarohant és átölelte a nőt, mégis, jutott eszébe, hogy az anyja visszatért. Átölelték egymást, és mindketten könnyeztek. Amikor végre elengedték egymást, Adam készen állt arra, hogy végre meghallja az igazságot.

![Adam és anyja ölelése](https://www.bikuci.hu/wp-content/uploads/2024/06/1719081143_405_A-fiu-7-eve-latogatja-az-anyja-sirjat-egy.webp.webp)

“Először is el kell mondanom, hogy te nem vagy a biológiai fiam. Az a személy, akit te az édesanyádnak hittél, Mariah, az apád első felesége volt és ő adott életet neked is. Nem ismerem a halála körülményeit, de ennyi év után, és abból is mit tudok apádról, azt hiszem, jobb, ha nem is tudod” – kezdte Daisy, és kezét óvatosan Adam karjára helyezte. “Amikor kilencéves voltál, apád eltanácsolta a házból a villanyszerelő szomszédot, akit korábban megkértem, hogy segítsen javítani a rossz villanykapcsolót. De amikor apád megérkezett, gyanús tevékenységeket emlegetett a férfival kapcsolatban, és úgy döntött, hogy eltávolít a házból.”

Adam szemekkel tanácstalanként bámult Daisy-re a sokk hatására. “De miért mondta, hogy meghaltál?”

“Úgy gondolom, szégyellte volna beismerni másoknak, hogy állítólag megcsaltam őt. Őszintén szólva soha nem értettem Tylert, és gondolom senki más sem fogja megérteni. De mintha az lett volna a sírom, és továbblépett” – folytatta a nő, ajkát összeszorítva, még mindig a fiúhoz fordulva.

![Adam és anyja beszélgetése](https://www.bikuci.hu/wp-content/uploads/2024/06/1719081144_75_A-fiu-7-eve-latogatja-az-anyja-sirjat-egy.webp.webp)

“Miért nem jöttél utánam?” – kérdezte végül Adam.

“Tény és való, hogy úgy tettem, mintha a biológiai anyád lennék, de soha nem írtuk alá az örökbefogadási dokumentumokat. Sosem intéztük el ezeket a dolgokat. Tyler mindenképpen ellenállt volna, én pedig nem tudtam volna vele szembenézni. Mindig bánni fogom, hogy nem tettem meg a szükséges lépéseket… De szeretném, ha tudnád, hogy mindig a közelben voltam, figyeltem rám. De egészen mostanáig nem tudtam neked közel kerülni” – magyarázta Daisy, szemében egy cseppnyi aggodalommal. “Remélem, megérted, miért.”

Adam számára mindez ellentmondásban állt azzal, amit eddig gondolt. Azt kívánta bárcsak tudta volna, hogy Daisy mindvégig életben volt, és azt kívánta, bárcsak vele lehetett volna. De ismerve az apja hozzáállását és zsarnoki viselkedését, megértette a helyzetet. “Értem, legalábbis valamennyire” – válaszolta, keserédesen nézve az anyját.

![Adam elgondolkodva](https://www.bikuci.hu/wp-content/uploads/2024/06/1719081144_533_A-fiu-7-eve-latogatja-az-anyja-sirjat-egy.webp.webp)

Abban a napban sokat beszélgettek, és Daisy végül örökbe fogadta Adamet, mert az ő szemében ő volt és minden másodpercen keresztül az anyja volt, mindegy, hogy mi történik.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A szülőség nem csupán biológiai alapokon nyugszik, hanem a szereteten. Adamnek nagyon hiányzott az anyja, és amikor a meglepő igazság kiderült, még mindig olyan szeretettel fogadta, mintha az idő nem is telt volna el.

Az igazság végül mindig kiderül. Nem számít, hány hazugságot mondanak, a tényeknek megvan a módja, hogy előkerüljenek.

Részeld meg ezt a történetet a családoddal és barátaiddal. Lehet, hogy feldobja a napjukat és inspirálja őket.

A cikket a mindennapokban előforduló történetek ihlették, és egy tapasztalt író készítette. A név- és helyszínazonosságok csupán véletlenek. A képek csak illusztrációként szolgálnak.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.