BIKUCI.HU - VICC OLDAL + FACEBOOK OLDAL ELADÓ!; Érdeklődni a [email protected] e-mail címen!

Hét tipp, amivel spórolóssá tehetjük a háztartásunkat

news image

A háztartási eszközökről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, amikor a rezsicsökkentésről esik szó. Némi odafigyeléssel viszont nemcsak a készülékeink élettartamát növelhetjük, hanem azok energiafogyasztását csökkenthetjük.

zuhanyzás, vízhasználat, rezsicsökkentés, fürdés
Vigyázzunk a vízkőre hajlamos eszközökre Fotó: Pixabay

Vízkőmentesség

A vizes gépek legádázabb ellensége. Figyeljünk oda azokra az eszközökre, amelyek ki vannak téve a vízkőlerakódásnak, mert egy vékony réteg is nagyban növelheti a fogyasztást (bojler, kávéfőző, vízforraló, stb.).

Tiszta szűrők

Bármelyik gépben van (porszívó, szagelszívó, mosógép, mosogatógép, szárító, stb.), érdemes negyedévente, félévente cserélni, mert ha a szűrők tiszták, akkor a működésük is sokkal hatékonyabb.

Gyorsmosás

Hogyha van a gépen gyorsprogram, válasszuk ezt, hiszen nemcsak időt, hanem energiát és pénzt is spórolunk vele. De vigyázat! Csak akkor indítsuk el a mosást, ha már tele van a gép dobja. A félmosás ugyanannyi vizet és áramot vesz fel, mint az egész.

Pormentes hűtőrács

Igényli a tisztaságot. Bizonyos időközönként, de legalább félévente takarítsuk meg a portól és kosztól a rácsot, mert ha rátapadnak a szennyeződések, akkor még több áramot fog felvenni a hűtéshez.

hűtő, hűtőszekrény, illusztráció, hűtőajtó
A hűtőrácsot érdemes tisztán tartani, hogy ne legyen pluszfogyasztása a hűtőnek Fotó: Pixabay

Szereld magad

Hogyha valami elromlik, ne rohanjunk egyből a szervizbe, mert lehet, hogy mi magunk is meg tudjuk javítani. Ilyen például a csap. Ha csepeg, azzal rengeteg

Olvasd tovább a cikket