Hogyan szabaduljunk meg a pókoktól otthonunkban – hatékony trükkök

Sokan igazán felrettennek a pókok látványától, és azonnal menekülnének a lakásból, már csak a legkisebb példányok láttán is. Ha túlságosan sok pók található az otthonodban, próbáld ki az alábbi természetes módszereket, hogy megszabadulj tőlük.

Borsmenta illóolaj és mosogatószer

Keverj el 3 pohár vizet, 1 evőkanál mosogatószert és 1 teáskanál borsmenta illóolajat. Öntsd egy szórófejes flakonba, majd permetezd be vele azokat a kritikus területeket, ahol a pókok gyakran megjelennek.

Fahéj

Szórj el kis tálkákba őrölt fahéjat, hiszen a pókok nem kedvelik ennek az illatát.

Menta illóolaj és pamutgolyók

Formálj kis pamut vagy vattagolyókat, majd mártsd őket menta illóolajba és helyezd el őket a lakás különböző sarkaiban. A pókok nem kedvelik az erős illatot.

Gesztenye

Tegyél több gesztenyét a szobád sarkaiba vagy a bejárati ajtó mellé. A gesztenye olyan illóanyagot tartalmaz, amit a pókok nem kedvelnek.

Sós víz

Oldj fel egy evőkanál sót egy csésze meleg vízben, majd permetezd ezzel a pókokat vagy a pókfonadékokat.

Ecet

Keverj össze egy kis ecetet vízzel, majd permetezd ezzel a lakásod sarkait.

Citrushéjak

A pókok nem szeretik a citrushéjból szivárgó illóolajat. Használj narancs- vagy citromhéjat, és dörzsöld át velük az ablakokat, ajtókat és a lakás sarok részeit. Ezt a módszert akár bútorfényezésre is használhatod, ráadásul távol tarthatod vele a szúnyogokat is.

Cédrus

Vásárolj ruhafogasokat cédrusfából készültek, és tedd őket a szekrényedbe. Ez könnyen távoltartja a pókokat.

Dohány

Adj egy kevés aprított dohányt egy csésze vízhez, majd hagyd állni egy ideig. Ezután permetezd ezzel a keverékkel a lakásod sarok részeit és a repedéseket.

Kókuszolaj

Keverj össze ⅓ rész kókuszolajat ⅔ rész vízzel, majd permetezd ezzel a felületeket, ahol pókokat látsz vagy úgy gondolod, hogy bemehettek a lakásba.

Ezek a hatékony módszerek segíthetnek megszabadulni a pókoktól otthonodban, így bátran alkalmazd őket. Így végre nyugodtan érezheted magad otthonod falai között.