Hűvös front érkezik: Riasztást adott ki az OMSZ

Felhőszakadás és jégeső fenyeget

Hétfő hajnalban néhol a szokásosnál több pára és köd lehet az északkeleti régióban, de ezek délelőttre felszívódnak. Napközben többnyire nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik az ország nagy részére, azonban továbbra is sok napsütéssel lehet számolni. Az északkeleti területeken elszórtan előfordulhat néhány zápor, esetleg zivatar is. A déli-délkeleti szél helyenként élénk, míg az északnyugati régióban erős lesz, ami melegebb légtömeget hoz magával. A hajnali órákban a hőmérséklet 9-17 fok között lesz, míg délutánra 26-32 fokra emelkedik.

Kedden egy hidegfront érkezik, ami elszórt záporokat és zivatarokat generálhat. Azonban a nap nagy részében több helyen napos időszakok is lehetnek az országban. A szél nyugat felől északnyugatira változik, és sok helyen élénk vagy erős lesz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre citromsárga figyelmeztetést adott ki az egész ország területére, a zivatarok lehetősége miatt.

Emellett a felhőszakadás veszélye miatt 5 megyében is figyelmeztetést adtak ki:

– Borsod-Abaúj-Zemplén

– Hajdú-Bihar

– Szabolcs-Szatmár-Bereg

– Somogy

– Zala

Figyelem: Ne felejtsd, hogy a kopogó hang olykor felhőszakadást és jégesőt jelenthet. Mikor csak lehetséges, zárd be az ablakokat és más nyílászárókat a megvédésük érdekében. Vigyázz magadra és a környezetedre!