Így fest a 24 éves nő, aki 13 évvel a katasztrófa után született Csernobil közelében –

1986. április 26-án történt az a szörnyű esemény, amely hatással volt a világ nagy részére. A csernobili atomerőmű 4-es reaktorja felrobbant. A robbanás után mintegy 24 órával a küldöttség rájött arra, hogy a sugárzás rendkívül magas szintű, ezért elrendelték a reaktor elhárítását és a közeli Pripjaty város kiürítését.

Az embereknek azt mondták, hogy ne vigyenek magukkal túl sok holmit, mert az evakuálás ideiglenes és körülbelül három nap múlva visszatérhetnek. Három hónappal a baleset után engedélyezték a lakosoknak, hogy visszatérjenek a megmaradt tulajdonukért, de addigra a város nagy része már kiürült és kifosztották.

A lakóknak a szovjet állam körülbelül tízezer rubeles kártérítést fizetett és lakást biztosított nekik. Azonban voltak, akik ellenálltak az evakuálásnak és illegálisan maradtak a városban. Mögöttük állt Mihail és Lydia Sovenko is.

13 évvel a robbanás után, 1999 júniusában, megszületett a lányuk, Mariyka. A szülők a tragédia helyszínének mindössze néhány tíz kilométerre nevelték őt, és toxicitás által szennyezett környezetben voltak kitéve a nagy mennyiségű radioaktív sugárzásnak.

A megélhetésük meglehetősen szerény volt, a lányt a környező tehenek tejével és a szennyezett vizekből fogott halakkal táplálták. Többször is kaptak figyelmeztetést a hatóságtól, hogy költözzenek el, mivel a sugárzás még mindig észlelhető, és a tej és a hal is tartalmazhat belőle.

Végül 7 éves korában ki kellett költöznie a fertőzött területről, hogy iskolába járhasson. Ma már egyetemre jár, és közben egy divatos bárban dolgozik, hogy fizethesse a tanulmányait. “Jól vagyok, dolgozom és magamat eltartom. Ennyi” – mondta Mariyka.

Bár a 21 éves egészséges nő ma már a szennyezett területen kívül él és dolgozik, néha engedélyt kap arra, hogy meglátogassa 66 éves édesanyját, aki továbbra is ugyanott él. Édesanyja nagyon büszke rá, különösen annak fényében, hogy milyen körülmények között született és nevelkedett a lánya.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogy néz ki az a lány, aki 15 nappal a katasztrófa ELŐTT született, akkor IDE kattinthat.

Így nézett ki kisgyerekként a lány:

Így nőtt fel:

Ez pedig egy friss kép róla: szerencsére gyönyörű fiatal nő lett belőle:

Mi a véleményed? Ne felejtsd el megosztani!