Így mélyítik el a koporsókat – Felfedjük az okokat

Csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy miért ássák 2 méter mélyre a sírgödröket temetéskor. Az “egy halom alatt” angol kifejezés használata utal a halálra és a temetkezésre.

Ez egy ősi hagyomány, amely egészen 1655-ig nyúlik vissza, amikor Londonban kitört a pestisjárvány. Az emberek nagyon tartottak a betegségtől és annak további terjedésétől, ezért akkori polgármesterük, külön rendeletet adott ki arról, hogy a sírgödröket 6 láb mélyre, vagyis 2 méter mélyre kell ásni. Ezzel próbálták megfékezni a fertőzést, és ez a szabály azóta is érvényben van Angliában.

Az Egyesült Államokban azonban államonként eltérőek a temetési és sírásási szokások. Van olyan, ahol 4 méter mélynek kell lennie a sírgödörnek, hogy elegendő hely legyen a többi hozzátartozónak is. Más helyeken azonban csak 8 hüvelyk, vagyis körülbelül 21 cm mély gödröt ásnak.

A leggyakoribb mélység azonban továbbra is a 2 méter, különösen olyan területeken, ahol talajvízproblémák fordulhatnak elő. Például New Orleansban előfordult, hogy a túl mélyre ásott sírgödrökből a víz kiöntötte a koporsókat.

A túl mélyen ásott sírgödörből a víz kinyomta a koporsókat.

Kattintson ide, hogy megnézze a videót.

Hogyan befolyásolja mindez a temetési szokásokat?

Jelenleg sok országban az emberek modernizálták a temetési szokásokat, és már nem követik szigorúan az egész világon jellemző hagyományokat. Ennek ellenére még mindig sok helyen megtartják a hagyományos temetkezési szertartásokat és szabályokat, beleértve a sírásás mélységét is. Ezért érdemes tudni a mögöttük rejlő okokat és a különböző országok eltérő gyakorlatait.

A talajvíz szerepe

A talajvíz az egyik legfőbb tényező, amely befolyásolja a sírásás mélységét. Ha egy területen magas a talajvíz szintje, akkor mélyebben kell ásni a sírt ahhoz, hogy elkerüljük a koporsók vízáztatását. Ezzel biztosítva, hogy a sírgödör ne legyen könnyen kiüríthető a víz által. Ez különösen fontos olyan területeken, ahol gyakori az esős időjárás vagy alacsonyabban fekvő területeken.

A család és a kultúra szokásai

Másik fontos tényező a család és a kultúra szokásai. A temetési szokások, beleértve a sírásási mélységet is, gyakran különböznek a különböző kultúrákban és vallásokban. Bizonyos helyeken hagyományosan mélyebb sírokra törekszenek, hogy több generáció számára legyen hely, míg másoknál inkább a sírásás egyszerűségre törekednek.

Összefoglalás

A sírgödrök mélységének hagyományai és gyakorlatai országonként eltérőek lehetnek. Az Angliában kezdődő 2 méteres mélységű sírásás magasabb talajvízszinttel és a fertőzés terjedésével kapcsolatos félelmekkel magyarázható. Az emberek tartják távol magukat az ősi hagyományoktól és sok helyen a temetési szokásokat modernizálják, de még mindig fontos szerepe van a családi és kulturális hagyományoknak is a temetkezés mélységének meghatározásában.