Így tarthatod távol a poloskákat az én házamból minden ősszel mindössze 100 forintból!

Megismerkedni sem kell ezzel a kellemetlen bogárral: nyáron elpusztítják a kertben lévő növényeket, majd ősszel csapatostul próbálnak bejutni a lakásba, és az embernek meggyűlik a baja velük.

Bár nem veszélyesek és nem is harapnak, jelenlétük komolyan kellemetlenséget okoz, mert még a legkisebb zavarásra is órákig tartó büdös szagot hagynak maguk után.

A nők különösen riadnak tőlük, egyrészt mert a mászó rovaroktól alapvetően jobban megijednek, másrészt pedig a poloskák minden ételt és ruházatot megrongálnak.

Szerencsére léteznek megoldások a pofátlan rovarokkal szemben, ráadásul nem kerülnek sokba: mindössze egy ásványvíz és egy elemes mécses árába – a többi szükséges anyag pedig már van otthon a legtöbb háztartásban.

A csapda hasonlóan működik, mint a darázsfogó; ebben az esetben azonban nem édes folyadék, hanem a mécses fénye vonzza a poloskákat. Ha a teraszra helyezed ki, reggelre már sok fogoly lesz benne.

Vágd le a műanyag palack tetejét egy tapétavágóval vagy egy nagyobb ollóval, majd helyezd a mécses az aljára. Ezután vedd le a levágott felső rész kupakját, és helyezd fejjel lefelé a palackba.

Amikor ezzel megvagy, erősítsd meg jól a palack aljához szigetelőszalaggal. A csapda a legjobban működik, ha az egészet körbeburkolod, hogy csak felülről jöjjön ki a fény, így biztosan be fognak menni a poloskák az üvegbe – innen már nem találják meg az utat kifelé.

Az elfogott rovaroktól könnyen megszabadulhatsz; vannak, akik szabadon engedik őket, mások pedig rovarirtó spray-t használnak. Az biztos, hogy így kevesebb büdös poloska fog próbálkozni bejutni a házadba…

A poloska legjobban elszaporodik az őszi időszakban, ezért a teraszra vagy az erkélyre helyezett csapda nagyon hatásos lehet. Készítsünk rovarcsapdát, hogy könnyedén megszabadulhassunk tőlük!

poloska