Képet publikált a körméről – Hatalmas mázlija volt, hogy azonnal orvoshoz ment! –

A közösségi média egyik legkiemelkedőbb előnye, hogy az emberek még soha nem látott módon tudnak kommunikálni egymással. Nyomon követhetjük családunk és barátaink helyzetét, ugyanakkor tanácsokat kérhetünk és figyelmeztetéseket is kaphatunk, amelyek akár életet is menthetnek.

A 53 éves Jean Williams Taylor esetében legalábbis így történt. Megosztott egy képet a körméről a Facebookon, kíváncsian, hogy van-e valakinek hasonló. Úgy gondolta, hogy a deformáció valamilyen genetikai rendellenesség lehet.

Hamarosan kiderült, hogy valójában ez egy tünet, amelyet a testedzéssel próbál figyelmeztetni. Valaki üzenetben tájékoztatta a félelmetes igazságról, hogy valami nincs rendben…

Jean nem sokat törődött azzal, hogy miért olyan a körmének, mint amilyen, mivel az anyukájának, aki mellesleg tüdőrákban elhunyt, is ilyen volt, tehát azt gondolta, hogy ez örökletes tulajdonság.

Amikor megkapta az üzenetet, megfontolta, hogy talán túlzás az olvasottak, de mégis elment orvoshoz. Kiderült, hogy dobverőujja van, ami a tüdő és a szívproblémák során alakulhat ki.

Számottevően sok vizsgálatot végeztek Jean-en és kiderült, hogy nem volt hiábavaló az ijedtség, két golflabda méretű daganat van a tüdejében.

Amint ezt megtudta, Jean azonnal figyelmeztetést tett közzé a Facebookon, és azt tanácsolja mindenkinek, hogy rendszeresen ellenőrizze a körmét, mert komoly egészségügyi problémákat jelenthet.

A betegség bizonyos szakaszában a köröm lágyá válik, a körömágy melletti bőr pedig ragyogó lesz, a köröm pedig jobban görbül, mint a normális. Ennek következtében az ujjvégek is megnagyobbodhatnak. Ilyenkor az ujjak végében lévő folyadék felgyülemlik, ezért a körmök jobban görbülnek, amit dobverőujjaknak is neveznek.

Forrás