Hasznos

Kéz-a-kézben a trendi megjelenés és az időtállósag: Íme 13 cipőkadics szupereffektív trükkje!

Általánosságot boronálva, a cipőre ráhúzzuk a jótékony funkcióból fakadó magasabb beruházás névjegyét. S mivel ez a helyzet, mi sem természetesebb, hogy a maximum kihozás végett jól szeretnénk kényelmesen járni a divat korlátaival kirögzített vásárlásainkban az amúgy is létező lehető legmagasabb időtartamig. Mutatunk most néhány aranyat érő tippet, hogy munkába vehesd a kreativitásod a porosodó cipőpárok újjászületése érdekében.

13. Játék a viaszos ápolás erejével

Szeretnél vízhatlan köpenyt teremteni a textil alapú cipődnél? Szedd a kezedbe a legközelebbi gyertyát, és használd dörzsölőként a cipőd felületén! Ez segít elhárítani a szövet nedvszívó hatását.

12. A cipő kiszélesítése gyorsan

Szűk a friss vasarod? Tömj bele egy műanyag zacskóba töltött bögrényi vizet, majd a cipődet helyezd a fagyasztóba. A víz megfagyása esetén a térfogata növekszik, amely felspannolja a cipődet. Egész éjszaka eret hagyva a fagyasztóban, azt tapasztalhatod majd, hogy reggel minden stimmel és kényelmes a lábbelid.

11. Vászoncipő tisztítása

A világos színű vászoncipők erősen hajlamosak a gyors szennyeződésre, ami ellen sokszor még a mosógép sem védekezhet sikeresen. Ragadj szódabikarbónát, vizet és hidrogén-peroxidot, majd tisztítsd meg a cipőd koszlott felületét egy fogkefe segítségével. Ennek a varázslattal teli keveréknek a segítségével időzített bombaként távolíthatod el minden gátat képező szennyeződést.

10. Tornacipő tisztításának titokzatos fortélya

Megfigyelhetünk textil és gumis elemeket egyaránt a sportcipőkben. Az egyszerű radír használata a leggyorsabb dörzsölhető megoldás a tisztításra. Végy hozzá egy átlagos radírt, és alaposan dörzsöld végig a koszos területeket vele.

9. Bőrcipő tisztításának fortélyai

A bőr alapú cipők idővel elhasználtnak és kopottnak tűnnek, főleg ha közben rájuk csöppen a nedvesség. Azért, hogy megóvásban részesüljenek, keverj egyenlő arányban vizet és ecetet. A keveréket permetezd a cipő felületére, majd csiszoló mozgással dörzsöld át cipőkefével a cipőt. Ha kell, ismételd meg a procedúrát.

8. Így tartja meg eredeti formáját a csizma

A csizmák helyes tárolása problémás terepként jelentkezik, de van rá egyszerű megoldásunk. Amennyiben a csizma szára puhább anyagból van, hajtsd félbe egy keményebb magazint, és ezzel fess ki egy belső teret. Az újsággal segíthetsz az eredeti alakjának megőrzésében, nem fog gyűrődni, csavargásokba belemenni.

Mit sem ér az eredeti formájának visszaállításának fortélya, ha a csizma nedves. Vegyél kézbe két üresített üveget, és csempészd bele a csizmákat, hogy megszáradhassanak.

7. Így tartsd cipőid tisztán

Az edzéscipők szaga semmi esetre sem vádolható rózsakertként bódítónak. Ahhoz, hogy a tűzoltó kellőkor megérkezzen a tűzhöz, adj minden edzés zárásaként a cipőidbe egy-egy teafiltert, ha nem használod a cipőt.

6. A bőrcipő csodás új fénykibontakozása

Hogy csillogjon, mintha vadiúj lenne, bekapcsolhatod a banánhéj segítségét a bőrcipők esetében. Dörzsöld át a banánhéj belső felével a cipőt, majd egy ronggyal vagy puha papírtörlővel töröld át a felületét.

5. A karcolások ellen feltétlenül kell tenni valamit

Rajta a fekete karcolásokkal a gyakran hordott cipőd? Egy fültisztító pálcikát márts bele körömlakklemosóba, majd ennek hatására dörzsöld végig az apró karcokat.

4. Megelőzés a láb izzadásával szemben

A meleg időben bekövetkező lábizzadás természetes dolog, de hogy előzhesd meg, és ezzel elkerülhető legyen a lábszag kialakulása, helyezz a cipődbe egy-egy tisztasági betétet!

3. Nyírj ki minden csúsztató ruinációt

Borzasztóan zaklató egy friss cipőben nem tudni járni, ha annyira csúszik a talpa. Rengeteg módot választhatsz a probléma megoldására. Lecsiszolhatod a talp felületét, de ha kellemetlenül érzed a nyúlást hozzá, akkor a ragasztópisztoly segít, amellyel húzz pár vonalat cipőtalon, vagy gyártasz vele ízlés szerinti mintázatot, majd hagyd száradni a motívumot.

2. A koszos futócipő szállításának praktikája

Ha edzés után nincs időd vagy lehetőséged arra, hogy a cipődet megtisztítsd, akkor egy közönséges fürdősapkában pakold bele a koszos cipődet. Így könnyedén berakhatod a táskádba, nem fog összekoszolni semmit.

1. Mit tegyél, ha rágóba lépsz?

Ha a cipőd talpára pechat ragadt, ne próbálkozz a leszabadítással. Vegyél elő inkább egy jégkockát, majd dörzsöld át vele a ragadós rágót. A hideg hatására a rágó megkeményedik, és lényegesen könnyebb lesz utána a letávolítása.

Hozzászólások

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ Mégsem szólok hozzá

Kérjük, írja be véleményét!

Nagy Alma

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.