Kiárverezték Szilágyi István rémtanyáját – Rémületben tartja a szomszédokat…

Szilágyi István 2020-ban elhunyt színész, és háza 30 millió forint adóssággal terhelt volt. Bár a fia örökölte az ingatlant, az már árverés alatt állt, és a bank licitre bocsátotta. A licit mindössze fél óra alatt véget ért, és a ház 36 millió forintért talált gazdára. Azonban kérdéses, hogy megéri-e ennyit fizetni érte, mert nagyon rossz állapotban van, és rengeteg felújítási munka vár rá. Valószínűleg inkább a telek miatt vásárolták meg, hiszen az a környéken sokat ér.

Szilágyi István és felesége, Humenyánszky Jolán szobrászművész egykor hitelt vettek fel, aminek a törlesztése meghiúsult. Az adósságot ráterhelték az ingatlanra, ezért az árverésre került. Mint ismeretes, a házaspár fiuk, Péter ölte meg az apját, és ő maga is börtönbe került, az édesanyja pedig azóta elhunyt. A fiú jogerősen életfogytiglani börtönbüntetést kapott, így semmiféle esélye nem volt az adósság rendezésére. A kikiáltási ár 27 millió forint volt, ami végül 36 millió forintért kelt el.

A ház borzasztó állapotban van, tele mindenféle rágcsálóval, amik átjönnek a szomszédokhoz. Éjszaka furcsa hangok és fények áramlanak át, ami nagyon ijesztő. Nem mellesleg ez a környék összképét és a többi ingatlan értékét is rontja, hiszen az összes többi ház szépen fel van újítva. Reméljük, hogy az új tulajdonos mielőbb lebontja az egészet, és új épületet emel a helyére – nyilatkozta a Blikknek egyik szomszéd.

Az is tragikus, hogy a házat annak idején a fiúval együtt építette apja. Dolgoztak rajta, talicskáztak, mindent megtettek. Amikor az újságíró interjút készített, az asztalon még ott volt a borosüveg, amit a hozzátartozók szerint okozott az alap problémát. A színész nem vetette meg az italt, és ilyenkor agresszíven viselkedett a családjával. Természetesen ez nem mentség semmire.

Az árverés után az utca lakói megkönnyebbültek – úgy gondolták, hogy hamarosan lebontják a házat, és végre megszűnnek az éjszakai furcsa hangok, kiabálások és zajok. Tavasszal még biztosan állt, és még nappal is sokan inkább a túloldalra mentek. Éjszaka viszont…