Korda György és Klári: Az élő legendák botránya

Az énekes és felesége ártatlanul belekeveredett egy nem várt botrányba

Korda György, a 84. életévét betöltött énekes, teljesen megrázta a közönséget egy friss interjúban, ahol elmesélte a legfurcsább és legmegdöbbentőbb történetüket. Az eset még évekkel ezelőtt történt, amikor Kanadában tartózkodtak egy koncertkörút keretein belül.

A fiatal párnak, Nádas Györgynek és barátjának, Boncz Gézának, eszébe jutott egy vicces ötlet: azt tervezték, hogy azt fogják mondani az embereknek, hogy Korda György egy szállodai szobában vetett véget felesége életének. Természetesen ez csak egy ártatlan tréfa volt, amitől másnapra mindenki elfelejtette volna a dolgot. Azonban egy mellettük ülő férfi félrehallotta a beszélgetést, és csak annyit kapott fel: “Korda egy szállodai szobában…”

Egy falu méretű Budapestben a hír nagyon gyorsan terjed, így nem volt meglepő, hogy hamar eljutott Kordáékhoz is Kanadába. Az énekes nem volt hajlandó szembenézni az ilyen jellegű problémákkal, ezért megpróbálta kint átengeszteni az ügyet. Felhívta az akkori belügyminisztert, hogy készítsenek felvételt a hazaérkezésükről, hogy mindenki láthassa, hogy történt semmi baj feleségével. Azonban a koncertkörút még javában zajlott, és egy mexikói hotelben történt, hogy Klárika felment a 14. emeletre, hogy élvezze a kilátást. György azonnal kiugrott, hogy megakadályozza, hogy baleset történjen, és közben ráébredt, hogy mindeztől még komolyabb problémái lesznek.

A felvétel elkészült, és az aznapi híradóban leadták, de ez nem oldotta meg teljesen a helyzetet. Sokan kevesebben hitték el a pletykát, de továbbra is sokszor hallották, hogy Klári nem is Klári, hanem csak egy alteregó. Korda minden erőfeszítése ellenére az eredeti pletykarágót nem tudta megtalálni. A legnagyobb problémát viszont az okozta, hogy még a rendőrség is elkezdett nyomozni az ügyben, amíg ők külföldön voltak.

“A hír szó szerint földhöz vágta az édesanyámat, amikor megtudta, hogy mit tettek Klárikával. Két rendőr megjelent otthonunkban, hogy megkeressenek. Anyukám azt mondta nekik, hogy külföldön vagyunk Klárikával, de ők közölték vele, hogy ez nem lehet, mert én… és nagyon nyomatékosan elmondták neki, hogy miről terjed a pletyka. Anyukám azt hitte, hogy viccelnek vele, és így válaszolta: “Ha megtette, akkor jól tette!” – idézte Klári az Esti Frizbiben.

Végül, amikor nemrég Nádas Gyuri bevallotta nekik, hogy ő volt a pletyka egyik szülőatyja, Klárika nem tudott őszintén mosolyogni. Összeszorította a fogát, hogy elnyomja a dühét…

A Korda György és Klári botránya az évek során feledésbe merült, és a párnak sikerült túljutni a nehézségeken. Azóta is boldog házasságban élnek, és folytatják páratlanul sikeres karrierjüket a magyar zeneiparban.