Megdöbbentő bejelentés: Íme, az autósok rémálma, amire fel kell készülnünk a benzinkutakon

Pénteken emelkedtek a benzinárak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss értesítése alapján azonban újabb drágulásra lehet számítani a magyar benzinkutakon. – írja a Blikk.

A hír szerint pénteken, azaz a mai napon, újra emelkedtek az üzemanyagok nagykereskedelmi árai, így a benzin literje bruttó 7, a gázolajé pedig 11 forinttal drágult. Így mától a 95-ös benzin literéért átlagosan 655, a gázolaj literéért pedig 676 forintot kell fizetni.

Ezalatt a Magyar Közlönyben megjelent Hivatalos Értesítőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már az októberi elszámolóárakat is közzétette. A közlönyből valószínűsíthető, hogy a NAV további drágulásra is számít, ugyanis a következőképpen alakulnak az üzemanyagköltség-elszámolásnál alkalmazható üzemanyagárak október 1-je és október 31-e között:

ESZ 95 ólmozatlan motorbenzin

647 Ft/l

Gázolaj

661 Ft/l

Keverék

697 Ft/l

LPG autógáz

318 Ft/l

CNG

820 Ft/kg

Az 24.hu elemzése szerint az ESZ 95 ólmozatlan motorbenzin és a gázolaj esetében a mostani átlagárak jóval közelebb vannak a NAV októberi elszámolóáraihoz, mint a jelenleg érvényes szeptemberihez. Így alakulnak a következő átlagárak:

ESZ 95 ólmozatlan motorbenzin

616 Ft/l

Gázolaj

602 Ft/l

Keverék

665 Ft/l

LPG autógáz

318 Ft/l

CNG autógáz

820 Ft/kg