Megdöbbentő tapasztalatok: Ez történik, amikor magára hagyjuk a kutyákat

Az állatok nem csak érző lények, de sokkal intelligensebbek is, mint gondolnánk. Sajnos ez sokszor elfelejtődik. Az alábbi videóban olyan kutyatulajdonosokat láthatunk, akik rendszeresen magára hagyják a kedvenceiket, amíg ők városban intézik dolgaikat. Úgy gondolják, hogy semmi baj nem lehet, hiszen biztonságban vannak otthon, és pár óra múlva úgyis visszajönnek értük.

Az igazság azonban egészen más. Rejtett kamerás felvételeken láthatjuk, hogy ezek az ebek rosszul viselik, ha egyedül hagyják őket otthon. Egy németjuhász még a pórázát is leveszi a polcról, mintha azt mondta volna: “Inkább vigyétek magatokkal, ennél jobb lenne, mint bezárva maradnom egyedül egy szobában.” A kutya szomorúan nyüszít, miközben a gazdik könnyes szemmel nézik a felvételt.

A Lincoln Egyetem professzora, Daniel Mills szerint a kutyák jobb agyféltekéje aktívabb lesz, ha negatív érzelmek kerítik hatalmukba. Ha pedig boldogok és elégedettek, akkor a jobb agyféltekéjük dominál. A Bristoli Egyetem doktora, Emily Blackwell játékokkal próbál segíteni azoknak a kutyatulajdonosoknak, akiknek magára kell hagyniuk a kedvenceiket. Ezek a tárgyak elterelik a kutya figyelmét, így az kevésbé lesz stresszes és ideges.

Tehát legközelebb kétszer is gondoljuk meg, hogy bezárjuk-e a kutyát otthon, vagy inkább magunkkal visszük. Hiszen a lényeg, hogy együtt legyünk.