Megható tragédia! Színésznőnk gyönyörű kisfiának élete a szülés után tragikusan véget ért

Engedjék meg, hogy megosszam egy szomorú esemény történetét, amely megrázott bennünket. Egyik tiszteletre méltó magyar színésznőnk, akinek minden szerepe legendás, Klári Tolnay volt. Rajongók milliói szerették őt, és napjainkban is hatalmas tisztelet övezi a nevét, mint csak keveseké. Teljes lényével művész volt, ami hatással volt magánéletére is.

Amikor 14 éves volt, átélte élete legromantikusabb kapcsolatát. Bátyja házitanítójába, egy fiatal kadéttal szeretett egymásba. Hosszú ideig leveleztek, és a legfontosabb üzeneteket még bélyeg alá is írták egymásnak. Azóta nem volt igazán szerelmes, ahogy önéletrajzában is vallotta. Még Ráthonyi Ákos rendezőbe sem volt szerelmes, amikor hozzáment. 1940-ben megszületett lányuk, Zsuzsanna. Rossz házasság elől a színpad felé menekült, és sajnos a kislány is sokat szenvedett emiatt. Nem tudott elég időt tölteni az édesanyjával.

1944-ben ismét teherbe esett, ám a bombázások alatt csecsemőként elhunyt kisfia. Ez a tragédia végleg pecsételte házasságuk sorsát.

“Nagyon ritkán hallottam nevét, mégis éveken át szenvedtem, amíg időnként, bármilyen látszatra (a tükör arról mesél, hogy még mindig vagyok) be nem látogatott, és addig idegesített, amíg nem fektettek a Nagyőrmester utcában levő utolsó kórtermébe”

Volt kapcsolata Márai Sándor íróval és Darvas Iván színésszel is, aki fiatalabb volt nála. Miután ezek a kapcsolatok véget értek, Klári egészen 84 éves koráig egyedül élt, és csak a színház érdekelte igazán az egész élete során.

Az ilyen tragikus történetek emlékeztetnek minket arra, hogy minden embernek megvannak a maga terhei és megpróbáltatásai, még ha külsőleg nem is mindig látszik. Tartsunk össze ezekben a nehéz időkben és adjunk egymásnak támogatást, szeretetet.