Sztorik

Mikor a vihar becserélti a nászindulót: egy család cselszövése, ami végül a szerelem győzelmét hozja

Alvin és Carol esküvőjükkel szöszöltek, azonban a nagy napon a vőlegény késére fordult. A legnagyobb döbbenetére, a templomba érkezve azonban a menyasszonya egy másik férfihoz adja be a derekát. Egy sokkoló fordulat után azonban az élet ugyanabba a helyzetbe hozza őket, ahol nemrég még elvesztett szerelem és csalódottság dominált.

Az esküvő, ami nem várt hős nélkül zajlott le

Alvin csupán a templom előtti lépcsőig futott, amikor távolról már észlelni vélte a döbbenetét. Az esküvőjére ugyan késve érkezett, amben azonban biztos volt, hogy nélküle nem indulhat a ceremónia. Az ő titokzatos távollétében már derékon üti a váratlan: menyasszonya egy másik férfihoz megy feleségül. Minden úgy történik, mintha ő nem is létezne.

Szívszorító jelenetek egy esküvőn

Carol az oltárnál, mellé máris társulva, gyűrűt húz a másik férfi ujjára. Alvin szíve vérzett a látványtól, teste lángolva a döbbenettől, az arca pedig ebéd utáni pirosban. Carol anyja, Andrea feltűnik a szem előtt és gyorsan tisztázzák a helyzetet: Alvin rossz időben, rossz helyen volt.

A szívük összetör, mindannyian sérültek maradnak

Alvin néz, ahogy együtt esküsznek a páros, az esküvő, az oltár, a szertartás, ez minden az őket egyesülő Carol és Alvinnek kellett volna lennie. Dühében és fájdalmában felháborodva figyeli, ahogy egy másik férfihoz megy hozzá a szerelme, akit választott élettársának. A helyzet kétségbeesett volta és az értelmetlenség tehetetlen haragjával teli, de mégis csúf képeitől Alvin végül elfordult.

Egy élet részben megvalósul

Egy időben Alvin lassan magával is kezdi tartani a kapcsolatot, egyedül marad és magányában a karrierjét kezdi építgetni. Minden siker és befutás után azonban eszébe jut Carol, aki mindezekben nem vehet részt, vele nem lehet részese ezeknek az örömöknek. A kép, ahogy egy másik férfihoz kötődik folyamatosan rátapad agyára, mint egy címkézett szövegbuborék, melyből nem tud szabadulni.

Egy meglepő fordulat a személyes életben

Végső elhatározására rászáll a Facebookra és megtalálja Carol profilját. A lány, aki még mindig ugyanolyan gyönyörű, mint régen, annak ellenére, hogy már van egy gyereke is. Carol édesanyjával él, férje nincsen. Alvin üzenetet küld neki, egy szándékot találkozásra. Carol, talán nem is olyan nagy meglepetésére, hamarosan válaszol is.

Kínos találkozók és keserű szavakkal teli csendes pillanatok

A találkozón Alvin türelmetlenül vár, kopogat a talpával, majd ahogy megpillantja Carol-t, mindent elfelejt. Egy pillanatra elfelejti a félelmet, a kínos helyzeteket, a fájdalmat és az elszalasztott lehetőség okozta sebeket. Üdvözlik egymást, majd leülnek beszélni. A férfi végül szót ejt a múltról.

Hirtelen felismerések

Carol zavartan végighallgatja Alvin szavait, majd megszólal: “De azt hittem, te elhagytál örökre!”. A kijelentést sokk és döbbenet követi, az addigi keserű helyzet elmosódik, a felismerés pedig mindenkit lehengerel. Carol elmondja, hogy édesanyja azt mondta Alvin elszökött és senki sem találta. Olyan dühös volt, hogy amikor anyja felajánlotta, hogy menjen hozzá Colin-hoz, a szégyent és a csalódottságot elég volt megtapasztalnia ahhoz, hogy beleegyezzen.

Őszinte beszélgetésekben megbúvó szívszorító tények

Ezután Carol részletesen elmeséli életét: Colin-tól első évben elválik, viszont közös gyermekük született, Veronika. A lány azóta is imádja édesanyját és Carol bár félelemmel tekintett a jövőbe, Alvinnal és lányával az oldalán az élete dolgai ismét helyre kerültek.

Mindent véghez visz a sors

Carol és Alvin újra találkoznak, az újraindulás új lehetőségeket és kapukat nyit az ő számukra. Carol egy hét múlva elköltözik, sűrűn beszélgetnek Alvinnal és végül beleszeretnek egymásba. Az egymásba kapaszkodva kapnak újra erőt, formálódnak és végül egymásra találnak. A szeretet újra megtalált Carol-t és Alvint is.+

Miért is tanulságos ez a történet?

Nem a szülőké az a jog, hogy a gyermekeik életéről határozniuk legyen. Bár Andreának és férjének törekvései valószínűleg jóakaratúak voltak, de olyan döntést hoztak, amely szenvedést okozott Carolnak és Alvinnak. Tiszteletben kellett volna tartaniuk a döntésüket, hogy merre is tart az életük.

A sors véletlen és furcsa fordulatai is furcsa módon hoznak össze és bontanak embereket. Carolnak talán jelent volna, hogy időben megértse, mit rejt számára a élet, talán idővel megtalálja azt, ami az életét igazán boldoggá teszi.

Kedvet is adhat másoknak is a történet

Így már bátran megoszthatod ezt a történetet a családoddal és a barátaiddal is. Lehet, hogy a napjukat megemeli ez a mondanivalója és inspirál bennünket.

Ezt a cikket valós életből vett történetek és részletek ihlették, egy profi író tollából születtek. A kissé kötetlenebb cikkben szereplő nevekkel és/vagy helyszínekkel való bármilyen hasonlóság pusztán a véletlen műve. Képek és más vizuális elemek csak és kizárólag illusztrációs célokat szolgálnak.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.