Novák Katalin forradalmi bejelentése – minden magyar családot érint!

Novák Katalin, a Demográfia Csúcs eseményén, hangsúlyozta, hogy ma valódi családok szabadságharcát vívjuk, és hozzátette, hogy azok, akik gyermeket vállalnak, készek szó szerint meghalni érte.

Ez az állítás arra utal, hogy a családoknak gyakran jelentős áldozatokat kell hozniuk a gyermeknevelés során, és ez a fajta elkötelezettség és hűség a családok iránt fontos része a társadalomnak és a demográfiai helyzet javításának.

– Családellenes időszakban születtek a gyerekeim 2004 és 2008 között, amikor eltörölték a családok otthonteremtési támogatását, egyre kevesebben mernek vállalni a házasság kötelékét, és a gyermekvállalási kedv mélypontra zuhant. De a magyar családok nem hagyták magukat, hanem szabadságharcot indítottak. Olyan országot harcoltak ki, ahol a család ismét érték, ahol az idősek megbecsülést kapnak, és ahol a fiatalok szabadon dönthetnek arról, hogy milyen életet akarnak élni, ha családot alapítanak. Minden segítséget megkapnak ehhez. Ma nem jár rosszabbul az, aki családot alapít, mint aki lemond arról – fogalmazott Novák Katalin.

Mint mondta, a családbarát változás következtében Magyarországon megduplázódott a házasságkötések száma, csökkent a válások száma, emelkedett a családok életszínvonala, és többen választották a nagycsaládot.– De a jövőben veszélyek leselkednek ránk, mert a fejlett nyugati világban beköszöntött demográfiai tél jelenlegi állása egy jégkorszakba torkollik. Ha a gyermektelenség általánossá válik, kevesebb gyerek születik, mint amennyien elmúlnak, és ha nincsenek gyerekek, akkor nincs jövő – hangsúlyozta Novák Katalin.

Az államfő ezután bejelentette a Családok 12 pontja elnevezésű programot az 1848-as forradalom 12 pontjának mintájára. Ennek része a gyermekek szabadsága és a szülők felelőssége, amely mellé semmiféle ideológia nem férhet be.

– Az a célunk, hogy a kislányok kislányként, a kisfiúk pedig fiúként nőhessenek fel. Reméljük, hogy a családbarát döntéshozók nem játszanak a családokkal ellentétesen, és hogy ez a gondolkodás valódi nemzeti minimum legyen – sorolta az államfő. Újra hangsúlyozta a követeléseket, hogy a gyermekvállalás ne váljon szegénységi kockázati tényezővé, és hogy a nőknek választási szabadságot kell kapniuk a főállású anyaság és a munka között.

Novák 12 pontja a következő:

1. A nevelés szabadságának tiszteletben tartása, semmilyen ideológiai befolyás nélkül. A gyermeknevelés a szülők jogát, felelősségét és kötelezettségét jelenti.

2. Aki kislányként születik, nőhessen fel kislányként, és aki kisfiúként születik, nőhessen fel fiúként.

3. A döntéshozóknak családbarát politikát kell folytatniuk, és tilos lázadásra ösztönözniük, a családpolitika kell, hogy országos minimum legyen.

4. A magyar családok erős képviselete mind itthon, mind külföldön.

5. Biztonság a családoknak az óvodákban, iskolákban, falvakban és városokban. Az ország biztonságosnak kell lennie.

6. Ne járjon rosszabbul az, aki gyereket vállal, mint aki nem vállal gyereket!

7. A vágyott gyermekek megszületésének ne legyen anyagi akadálya!

8. Az idősek megbecsülése!

9. Választási szabadság a nőknek: lehetőségük legyen választani a főállású anyaság és a munka között. Az anyaságnak teljes értékű tiszteletet kell kapnia!

10. A fiatalok otthonának biztonságának védelme, a lakhatás segítése!

11. Versenyképes közoktatás, szakképzés, felsőoktatás és egészségmegőrzés!

12. Odafigyelés a határon túli magyar családokra!

Az államfő a Demográfiai Csúcs előtt interjút is adott, amelyről itt található cikkünk:

Felhívjuk figyelmüket, hogy a cikkben található külső honlapokra vezető linkeket és hivatkozásokat eltávolítottuk.