“Sajnos el kell búcsúznunk” – Koós Réka szomorú bejelentése –

“Kíméletlen búcsú – Koós Réka szomorú bejelentése”

Sajnos senki nem tartja tragédiának ezt az eseményt, bár mindenki másképp éli meg a tragikumot.

Egy ember egész élete egy tárgyhoz kötődik, ami az édesapjáé volt, nemcsak tulajdon, hanem kincs is – valami, amire az egész család értéket helyezett. Nem meglepő, hogy végtelen szomorúságot hoz az emberre, ha kénytelen volt megválni tőle.

Mert tényleg kényszerűségből történt az, hogy Koós Réka el kellett adnia édesapja kedves vitorláshajóját – a Koóstolót – az interneten.

Sok emlék köti össze őket ezzel a kis hajóval, hiszen a gyermekkora nagy részét ott töltötte. Szeretik – ugyanúgy, mint az édesapjuk – a Balatont és a vitorlázást. Ez a szeretet apjukról ráragadt rájuk, majd jött a saját gyerekük, akinek biztosan ugyanilyen szenvedéllyel fog a tóra nézni. Sajnos most már a hajózásból is búcsút kell venniük.

“Ettől most sajnos meg kell búcsúznunk” – nyilatkozta a Borsnak.

Eredetileg meg akarták tartani. A terv az volt, hogy megőrzik a hajót ameddig csak lehet. De a vitorláshajó fenntartási költségei manapság már túl nagyok, és nincs rá keret. Nemcsak a fenntartás költsége van, hanem azért is, hogy a tóparton “parkolhasson”, rendesen fizetni kell.

Ráadásul lassan már felújításra is szükség látszik. Az állapota egyre romlik.

“Nem éri meg megtartani még akkor sem, ha közben tudom, hogy a gyerekkorom és az édesapámmal kapcsolatos emlékek tépődnek ki a lelkemből a búcsúval” – tette hozzá Koós Réka.