Hozzávalók:
40 dkg sertéskaraj1 hagyma1 padlizsán3 sárgarépa1 kisebb zellergumó10 dkg zöldborsó10 dkg kukorica1 dl paradicsomlé1 teáskanálnyi tárkony1 teáskanálnyi őrölt pirospaprikasó, bors
Elkészítés menete:
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és egy lábasban kezdjük el pirítani, majd a felkockázott húst is hozzáadjuk. Rövid ideig sütjük együtt, amíg a hús színe megváltozik, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Eközben előkészítjük a zöldségeket: megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk őket, majd az összes hozzávalót belekeverjük a főzőlébe és fűszerezünk. Fedő alatt pároljuk, közben sűrűn kevergetve, nehogy odakapjon az étel. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, eltávolítjuk a tűzhelyről. Semmi gond, ha nedves, szaftos marad, mert így kiválóan illik hozzá a főtt burgonya vagy a tészta.