Hasznos

Tedd környezetbaráttá a mosást: Tippek a zöld mosásért!

Minden mosás alkalmával 700.000 mikroszkópikus szál kerül a vízbe a ruhákból. Hogy csökkenthessük a mosás okozta környezetterhelést, meg kell változtatnunk a mosási szokásainkat. Mutatjuk, hogyan érhetsz el hatásos eredményt és teszel a környezetért!

Természetes alternatíva: környezetbarát mosószerek

Az élővilágra káros foszfátok és mesterséges illatanyagok helyett válassz inkább természetes alternatívákat. A legjobb választás azok a mosószerek, melyek nagyrészt lebomlanak, magas a biohasznosulási arányuk.

Mosódió: 100% természetes megoldás

Ez a nepáli és észak-indiai őshonos mosódiófa termése, melynek héja gazdag szaponinokban. A mosódiófák termesztése környezetbarát és gazdaságos, ráadásul segít megállítani a Himalája lábánál jelentkező eróziót.

Gyűjts szennyes ruhákat: Moss nagy adagokban!

Energiahatékony mosás érdekében dobj a mosógépbe több ruhát egyszerre. Ha csak néhány szennyes darabod van, várj néhány napot a mosással, mert még a legkorszerűbb mosógépek is sok vizet használnak.

Hideg vizes mosás: Hatékony és környezetbarát

Hideg víz használata nem csak energiatakarékos, de nagyon hatékony is. Áztasd be a piszkos ruhákat előbb hideg vízbe, adj hozzá néhány evőkanál szódabikarbónát, ami segít feloldani a szennyeződéseket és a zsírfoltokat is.

Szakíts a napi mosással: Használj ruhákat több napig

Nem minden ruhadarabot kell minden viselés után kimosni. Például a felsőrészek és nadrágok többször is viselhetők. Viselés után a ruhák felfrissítésére is van mosás nélküli megoldás: használj vodkás vizet, ezzel befújva a ruhákat, majd hagyd száradni 1-2 órán át.

Természetes folteltávolítók: Só, ecet és szódabikarbóna

Az ökos rendszert kímélő, ugyanakkor hatékony folteltávolítás érdekében használj sót, ecetet és szódabikarbónát. Az ecet hatékony a kávé, mustár, bor, zsír vagy izzadság okozta foltok ellen, a friss foltokat pedig szódabikarbónával vagy sóval szórhatod be.

Kommentek

Kommentáló: Kuffer Kriszti

Komment added

Mi a véleményed?

Az én nevem és e-mail címem mentése a böngészőben a következő hozzászólásomhoz.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.