Tegnap a lámpánál várakoztam, amikor egy idős bácsi hirtelen beszállt az autómba és olyan dolgot mondott, amit soha az életben nem fogok elfelejteni!

Egy felejthetetlen találkozás a lámpánál – Egy történet arról, hogyan változtathatja meg az életünket egy ismeretlen személy

Tegnap délelőtt 11 órakor a belvárosban várakoztam a piros fényjelzésnél az autómmal. Oldalra néztem és egy 65 év körüli idősebb ember az autóm felém lépett, próbálta kinyitni az anyósülés felőli ajtót. Természetesen hirtelen nagyon megijedtem, majd megkérdeztem tőle, hogy mégis miben segíthetek neki? Kinyitottam neki az ajtót, de mire időm lett volna kinyögni még egy mondatot, már be is pattant mellém az autóba és közölte velem, hogy legyek kedves vigyem haza, mert nagyon messze lakik innen a város másik részén. Továbbá közölte velem, hogy nagyon-nagyon rossz a látása és a soron következő járat csak délután megy arra. Plusz hozzátette, hogy biztosan én is arra megyek.

Olyan kedvesnek és szeretetteljesnek tűnt a bácsi, hogy nem akartam bevallani neki, hogy valójában én a következő sarkon már jobbra fordultam volna. Úgy gondoltam, úgysem rohanok most sehova, pár kilométeres kerülő beleférhet az életembe, és végre én is teszek valakivel valami jót. Majd elindultunk!

Az úton elmondta, hogy régen virágokat termeltek a feleségével, és ezt árulták a piacokon. Azonban néhány hónapja elhunyt a kedvese, és mindezt elég feltűnően pozitívan mesélte. Nagyon különleges érzés volt hallgatni őt.

Az út során még ellátott néhány hasznos gondolattal. Egy mondatára szó szerint emlékszem! Azt tanácsolta, hogy “éljem az életem, ne dolgozzak túl sokat, csak annyit amennyit nagyon muszáj, mert egy szép napon arra leszek figyelmes, hogy elrepültek az évek felettem, megöregedtem, és akkor már késő lesz ahhoz, hogy mindent bepótoljak!”

Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy átélhettem ezt, nagyon-nagyon megérte ez a néhány kilométeres kerülő, mert egy óriási élménnyel gazdagodhattam. Hálásan köszönöm, hogy meghallgattad a történetem. Ha te is úgy gondolod, hogy hasznos mondanivalót kaptam a bácsitól, akkor oszd meg az ismerőseiddel is!

Üdvözlettel:

László Dorogi-Kovács

Ez egy idézet.

Kép leírása