Tegnap az erkélyen teregetve, egy idős bácsit pillantottam meg a járdán, aki a földön feküdt mozdulatlanul! Döbbenet ami ezután történt a szemem láttára! Milyen világban élünk?

A megható történet az erkélyen teregetve

Tegnap délután, amikor jó idő volt, kihasználva a lehetőséget, mosni kezdtem az ágyneműket. Miután kimostam és megszárítottam az erkélyen, közben odanéztem az erkélyről a járdára, és észrevettem egy idős férfit, aki mozdulatlanul feküdt a földön. Azonnal odaszaladtam a férjemhez, hogy menjen le és nézze meg, mi történik vele. Eközben legalább hat ember elment a férfinél és senki sem állt meg, hogy segítsen neki. Végül a férjem leért és pont akkor egy másik úriember is megállt a férfinál.

Kiderült, hogy az idős úr az onkológiáról tartott hazafelé, mert nemrégiben műtötték meg rosszindulatú daganattal, és jelenleg kemoterápiát és sugárkezelést kap. Habár nem messze lakik, mégis be kell járnia a kezelésekre. Útközben hirtelen rosszul lett a nagy melegben, szédülni kezdett és összeesett. Elmondta, hogy a kezelések mellékhatásaként néha rosszul érzi magát, de ezután általában gyorsan jobban lesz. A férjem megkérdezte, hogy kit tudnának értesíteni, ha szükséges lenne. Az idős úr elmondta, hogy egyedül él, felesége 4 évvel ezelőtt elhunyt, a fia Németországban él, a lánya pedig vidéken, 200 km-re lakik tőle, így nincs igazán senki, akit értesíthetne. Viszont hálás lenne, ha hazakísérnék, megpihenne egy kicsit otthon, és utána már jobban érezhetné magát.

Természetesen a férjem és Gábor, a másik úriember, segítették az idős férfit hazakísérni. A legrettenetesebb az egészben az volt, hogy mialatt a férfi a földön feküdt, senki sem állt meg és nem kérdezte meg, hogy mi történik vele. Az emberek, akik csak elsétáltak mellette, azt gondolták, hogy részeg. Sőt, még megjegyzést is tettek rá! Hihetetlen, milyen elfordult világban élünk, ahol már nem fordítunk figyelmet a másik emberre. Ha látunk egy földön fekvő embert, azonnal azt gondoljuk, hogy részeg, és még csak fel sem merül bennünk, hogy talán segítségre van szüksége. Nagyon elszomorító, hogy idáig jutottunk…

Kérem, osszátok meg ezt a történetet minél több emberrel, hogy megértsük, milyen fontos figyelni egymásra. Legyen szíves mindenki segíteni másoknak, ha szükség van rá. A világ még mindig tele van jó emberekkel, és csak egy kis empátia és odafigyelés kell, hogy megmutassuk a szeretetünket és törődésünket a körülöttünk lévő emberek iránt.

Iframe elem:

Blockquote elem:

Ez egy idézet.

Instagram beágyazott tartalom:

YouTube videó:

Kép leírása