Újra jelentést kaptunk – Borzalmasul váratlanul elhunyt a magyar muzsikus

Borzalmasul váratlanul meghalt Szandai Mátyás. A népszerű magyar jazz-zenész, aki Párizsban él, több hazai együttessel is játszott. Negyvenhat évesen halt meg – jelentette be a Magyar Jazz Szövetség.

“Megszólalhat a gyász! Fájdalommal a szívünkben közöljük, hogy nagyszerű bőgős kollégánk, SZANDAI MÁTYÁS váratlan borzalommal meghalt. Szandai Mátyás, aki korábban többek között a Dresch Quartet egyik alappillére volt, mára hosszú évek óta él és alkot Párizsban. Az apja közölte a hírt a szakmával” – írta a szövetség keddi bejegyzésében.

Szandai Mátyás 1977-ben született Balassagyarmaton. Tizenhat évesen kezdett jazz-zenekarokban játszani, majd 2004-ben a Zeneakadémián diplomázott, Járdányi Gergely növendékeként. Tagja volt a Czirják Csaba Quartetnek, a Tűzkő Csaba Szeptettnek és a Balázs Elemér Groupnak.

1996-tól muzsikált a Dresch Mihály Quartetben, és dolgozott a Bacsó Kristóf Quartettel, a Tóth Viktor Tercett-tel, a Szabó Dániel Trióval, az Oláh Kálmán Szextett-tel és a Dés András Trióval – írja a Blikk.