Veszélyben a nyugdíjprémium a gazdasági visszaesés miatt

Az idén a nyugdíjasoknak nem járhat nyugdíjprémium

Az idén nagy csalódás érte a nyugdíjasokat, ugyanis úgy tűnik, hogy nem számíthatnak a nyugdíjprémiumra. Bár már egy ideje hallani lehetett arról, hogy idén is megkapják a nyugdíjasok ezt a pluszjuttatást, most kiderült, hogy van egy kikötés, aminek az egész elmaradását eredményezheti.

A nyugdíjprémium feltétele, hogy a GDP növekedése elérje vagy meghaladja a 3,5% -ot. Sajnos, jelenleg a gazdaság visszaesésben van, amint azt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is megerősítette (a Blikk idézete szerint a idei GDP-növekedés nulla körüli). Farkas András nyugdíjszakértő szerint ez azt jelenti, hogy nem lehet számítani arra, hogy idén a nyugdíjasoknak járjon a nyugdíjprémium.

A nyugdíjprémium összegét a novemberi nyugdíjösszeg alapján határozzák meg, legfeljebb 80 ezer forint erejéig. Ehhez a negyedét kell megszorozni a valós GDP növekedés és a 3,5 százalékos törvényi határérték különbségével, de maximum 4-gyel. Tehát a maximális nyugdíjprémium összege 80 ezer forint lehet.

Ez a hír bizonyára sok nyugdíjast csalódással tölt el, akik már számítottak erre a pluszjuttatásra. Reméljük, hogy a gazdasági helyzet hamarosan javul, és legközelebb a nyugdíjasok is részesülhetnek a nyugdíjprémiumban.