Veszélyes a kínai fokhagyma! Így különböztetheted meg a hazaitól!

Sokan inkább a kínai fokhagymát preferálják, mert az jóval nagyobb és könnyebben hámozható. Pedig, ha tudnák, hogy az már csak látszatra hasonlít fokhagymára, soha többet nem vásárolnának belőle. A kínai fokhagyma bár rendelkezik jellegzetes ízzel, de lényegesen csökkent gyógyhatása. Sőt, nagyon sok vegyi anyaggal kerül kapcsolatba, mire elérkezik az asztalunkra.

Sajnos Magyarországon már igen kevés helyen termelnek fokhagymát, mert rendkívül költséges. A szakemberek szerint egy hektárnak búza termesztése százezer forintba, míg egy hektárnak fokhagyma termesztése közel két millió forintba kerül.

Hogyan tudjuk megkülönböztetni a kínai fokhagymát a hazaitól? Ha láthatóak a gyökerek vagy a szármaradványok, akkor biztosan hazai fokhagymát tartunk a kezünkben. Az import fokhagyma sokkal könnyebb, mint a hazai. A kínai fokhagyma tökéletesen egyforma nagyságú gerezdekből áll, míg a hazai kisebb és egyenetlenebb, gyakran rózsaszínű. Külsőleg a hazai fokhagyma sokkal ízesebb és aromásabb.